Čilić - Ruud
176

Polufinale Roland Garrosa bilo prekinuto nakon što se aktivistkinja zavezala za mrežu

N. K.
Aktivistkinja iskoristila nepažnju osiguranja (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Aktivistkinja iskoristila nepažnju osiguranja (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Polufinale Roland Garrosa između hrvatskog tenisera Marina Čilića (23. ATP) i Norvežanina Caspera Ruuda (8. ATP) bilo je prekinuto na nekoliko minuta u trećem setu.

Naime, nakon što je prošlo malo više od dva sata igre na teren je utrčala jedna aktivistkinja iz publike i zavezala se za mrežu.

Na sebi je nosila majicu na kojoj je pisalo "Ostalo nam je još 1.028 dana", a u pitanju je protest zbog klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja.

"Mi smo u 2022. i vrijeme je da se suočimo sa stvarnošću, svijet u koji nas političari šalju svijet je u kojem Roland Garros više neće postojati. Danas sam ušla na teren jer ne mogu više riskirati ne čineći ništa zbog hitnosti za klimatskim promjenama", kazala je Alizee (22) koja je prekinula polufinale.

Čilić i Ruud su u čudu gledali šta se dešava, ali nisu mogli ništa uraditi osim otići s terena dok osiguranje ne reaguje.

Nakon nekoliko minuta, ljudi iz osiguranja su uspjeli presjeći žicu i djevojku ukloniti s terena. Čilić i Ruud su se potom vratili na teren te počeli sa zagrijavanjem kako bi nastavili dvoboj.

Do trenutka prekida rezultat u setovima je bio 1:1, ali je Ruud bio u velikoj prednosti u trećem setu.

Trenutno je 4:1 za Norvežanina koji i servira pa će Čilić teško uspjeti da se vrati u ovom setu.