"Bitka za ćevape" u srbijanskom supermarketu: Sniženje zamalo dovelo do masovne tučnjave
Na društvenim mrežama su se pojavili snimci koji prikazuju kako se kupci u tržnim centrima u Srbiji doslovno otimaju za ćevape koji su bili na sniženju.
Na društvenim mrežama su se pojavili snimci koji prikazuju kako se kupci u tržnim centrima u Srbiji doslovno otimaju za ćevape koji su bili na sniženju.
Robert Dacešin, jedan od najboljih i najpopularnijih putopisaca u regiji, objavio je na svom YouTube kanalu video u kojem je uz pomoć dvije prijateljice provjerio gdje su najbolji ćevapi u BiH.
Poznata stranica TasteAtlas, "enciklopedija ukusa" i turistički vodič kroz svjetske tradicionalne specijalitete objavili su na svom službenom Facebook profilu video u kojem se pripremaju sarajevski ćevapi.
Jedan američki par nedavno je na svom TikTok profilu odlučio je podijeliti sadržaj u kojem degustiraju i ocjenjuju neka od najpoznatijih balkanskih specijaliteta. No, ono što je bilo čudno je da su sva tri jela nazvala srbijanskim specijalitetima.
Martina Milinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj objavila je na svom Twitter profilu da se u Pragu otvorila prva prava tradicionalna bosanska ćevabdžinica.
Tiktoker Vuk Mihajlović posjetio je balkanski restoran na Manhattanu te je sa svojim pratiteljima podijelio iskustvo koje je tamo doživio, ali i otkrio cijene obroka. Za tradicionalni balkanski ručak morao je platititi ukupno 278 KM, unutar čega je za dvije porcije od deset ćevapa idzvojio 62 KM.
Kada ljudi iz različitih zemalja sklope brak, to može biti prilično zanimljivo, čak i kada je riječ o hrani i jelima s kojima se obje strane moraju upoznavati. Jedan Amerikanac se zbog supruge Srbijanke okušao u pravljenju ćevapa, a njegove kulinarske sposobnosti su mnoge oduševile.
Poznata stranica TasteAtlas, "enciklopedija ukusa" i turistički vodič kroz svjetske tradicionalne specijalitete, podijelila je listu najboljih jela od mljevenog mesa, a na visokom 5. mjestu našla se Bosna i Hercegovina i naši ćevapi.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je inicirala susret sa vlasnicima poznatih sarajevskih ćevabdžinica kako bi se svi zajedno aktivirali na zaštiti i brendiranju sarajevskog ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda.
Cijena porcije ćevapa na Baščaršiji je ponovo porasla, a ugostitelji tvrde da je ovo poslovni potez na koji su bili primorani zbog rasta cijene mesa i situacije na tržištu.