Koristeći ovaj recept pripremit ćete kljukušu idealnog okusa
Kljukuša je među najukusnijim tradicionalnim bosanskom jelima. Pravi se u samo nekoliko jednostavnih koraka, a njen okus će vas oduševiti.
Kljukuša je među najukusnijim tradicionalnim bosanskom jelima. Pravi se u samo nekoliko jednostavnih koraka, a njen okus će vas oduševiti.
Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu ukusnog jela za ručak, mi vam predlažemo da napravite kljukušu, jelo koje su decenijama pripravljale naše majke.
Kljukuša je tradicionalno bosansko jelo koje u zavisnosti od dijelova države ima različite nazive te se može jesti uz različite dodatke poput mesa, jogurta ili pavlake - ali suština u svakoj verziji ostaje ista, a to je da se zasniva na krompiru.
Kljukuša je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela naše bosanske kuhinje. Izvorno, ova pita se pravi samo od izrendanog krompira, brašna, začina i ulja, dok modernije verzije ovog jela uključuju i sir, jaja i meso. Možete je služiti za doručak, ručak pa i za večeru.
Jedno od najpoznatijih tradicionalnih bosanskohercegovačkih jela, neprevaziđenih i u modernim vremenima, svakako je kljukuša – u svim svojim oblicima i gastronomskim kombinacijama.