Ljekari tvrde da ove začine trebate dodavati u skoro sva jela
Dr. Paula Daidon, Joanna Wen i dr. Gretchen San Miguel za magazin SheFinds.com otkrili su koje protuupalne začine trebate dodavati u skoro sva jela zbog prednosti koje nose.
Dr. Paula Daidon, Joanna Wen i dr. Gretchen San Miguel za magazin SheFinds.com otkrili su koje protuupalne začine trebate dodavati u skoro sva jela zbog prednosti koje nose.
Iako će vam mnogi stručnjaci reći da je obična crna kafa najzdravija opcija, posebno ako želite da smršavite, određeni začini mogu podići stvari na viši nivo uz neke fantastične prednosti.
Kurkuma se smatra supernamirnicom koja ima značajne pozitivne efekte na ljudsko zdravlje.
Kurkuma je čudotvoran začin. On ne samo da hrani daje prelijep ukus već je nekoliko naučnih studija pokazalo da može uticati na poboljšanje čovjekovog zdravlja.
Sinusna infekcija nekada zna biti prava gnjavaža. Simptomi koji je prate su glavobolja, gubitak čula mirisa, kašalj, umor, zadah, groznica i bol u predjelu sinusa.
Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korijena pravi se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu.
Kurkuma je efektivnija u otklanjanju bolova od popularnih tableta protiv bolova, tvrdi se u novom istraživanju koje je provela italijanska farmaceutska kompanija Velleja Research.
Kurkuma ili indijski šafran je vrsta začina koja jelima daje specifičnu narandžastu boju i prepoznatljiv okus. Ipak, i pored svoje upotrebe u kulinarstvu kao začin, kurkuma ima svoje brojne zdravstvene prednosti i ljekovita svojstva.