Recept za iftar: Danas pripremite zapečenu piletinu u sosu od senfa
Zapečena piletina u sosu je vrlo jednostavno jelo čija priprema ne traje dugo i ne zahtijeva mnogo sastojaka, što je čini savršenim odabirom za današnji iftar.
Zapečena piletina u sosu je vrlo jednostavno jelo čija priprema ne traje dugo i ne zahtijeva mnogo sastojaka, što je čini savršenim odabirom za današnji iftar.
Pileće meso proizvedeno u laboratoriju u subotu je prvi put servirano u jednom restoranu u Singapuru.
Singapur je psotao prva zemlja na svijetu koja je odobrila prodaju piletine uzgojene u laboratoriju.
Vlasti u Sinagapuru odobrile su puštanje na tržište mesa koje ne dolazi od zaklanih životinja.
Veliki broj lanaca trgovina brzom hranom koristi pileće meso koje je proizvela kompanija čiji je rad direktno utjecao na uništavanje šuma u Brazilu. Tako su za šumske požare, osim te kompanije, krivi i fastfoodovi, supermarketi, ali i sami potrošači.
Smrznuta pileća krila koja su uvezena iz Brazila u južni kineski grad Shenzhen testirana su pozitivno na koronavirus, objavile su danas vlasti u Kini, što je najnoviji u nizu izvještaja o kontaminiranim uvoznim prehrambenim proizvodima.
Piletina je izuzetno zahvalna kada je riječ o pripremi brzih i zdravih jela. Osim toga, sve osobe koje vole meso voljet će i piletinu u sosu od povrća. Budući da je ljeto i na pijacama ima veliki izbor povrća, možete praviti beskonačno mnogo kombinacija.
Mnogi ljudi su ovisni o različitim vrstama hrane, a neki od njih razviju i poremećaj zbog onoga što vole jesti. Hrana definitivno može utjecati na život osobe, a svako pretjerivanje je loše za zdravlje.
Pretvorite običan ručak u fantastični gastronomski doživljaj uz ukusan umak, koji se lako priprema.
Krilca spremljena na ovaj način jednostavno su neodoljiva, peku se u pećnici dok ne postanu savršeno hrskava, a potom stavljaju u umak od meda i bijelog luka.