Recept za iftar: Danas pripremite zapečenu piletinu u sosu od senfa

Internet obiluje stranicama i blogovima posvećenim hrani, dijeljenju recepata i savjeta za pripremu te je tako i recept za ovo jelo prvobitno nastao na blogu "JoCooks", a na Pinterestu se mogu pronaći fotografije koje do u detalje pojašnjavaju njegovu pripremu.
Potrebni sastojci su 1 kg pilećih karabataka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike senfa, 2 kašike meda, 6 čehna bijelog luka, so, biber i crvena paprika - po želji.
Priprema:
Zagrijte rernu na 220 stepeni. U posudi ili na dasci za rezanje obilno začinite obje strane pilećih karabataka solju i biberom te stavite u posudu za pečenje dimenzija 20 × 30 cm.
U drugoj posudi umutite maslinovo ulje, senf, med, bijeli luk i crvenu papriku dok se dobro ne sjedine.

Premažite piletinu smjesom s obje strane. Pecite 35 minuta ili dok kožica ne postane hrskava.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo!