Prijedlog za ručak
45

Kombinacija krompira i piletine na drugačiji način: Isprobajte musaku s filetima

N. O.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Piletina i krompir su česta kombinacija na našoj trpezi, a u nastavku donosimo recept za neobičnu musaku pripremljenu upravo s pilećim filetima, sirom i paradajzom.

Recept za ovo jelo smo pronašli na YouTubeu, a autorica je napisala kako je toliko ukusno da ga priprema skoro svaki dan. Također, istakla je da ne zahtijeva posebne kulinarske vještine te da će ga istovremeno vaši ukućani obožavati.

Iako se sastojci razlikuju od onih koji idu u standardnu musaku, slaganje namirnica i način pripreme su slični.

Sastojci:

3 komada pilećih fileta, so, crni biber, crvena paprika, 1 luk, maslinovo ulje, 4 krompira, 200 ml vrhnja za kuhanje, 2 jaja, 1 kašičica curryja, 120 g sira, 1 paradajz

Priprema:

Izrežite luk pa dodajte u nauljenu tepsiju. Preko luka dodajte krompir izrezan na kolutiće, pospite uljem pa dodajte začine.

Filete izrežite na kocke, začinite pa ravnomjerno poredajte preko krompira.

U posebnoj zdjeli izmješajte jaje, vrhnje za kuhanje, začine i kašiku currya. Prelijte preko piletine i krompira.

Pokrijte aluminijskom folijom te pecite u zagrijanoj rerni 40 minuta na 200 stepeni.

Nakon toga izvadite tepsiju, pa po vrhu pospite naribani sir i preko naredajte kriške paradajza. Pecite još 10 minuta na 200 ° C bez pokrivanja folijom.