Uz pomoć ovih savjeta napravit ćete savršeno kuhanu rižu
Postoji nekoliko jednostavnih savjeta pomoću kojih ćete svaki put uspjeti napraviti savršeno skuhanu rižu.
Postoji nekoliko jednostavnih savjeta pomoću kojih ćete svaki put uspjeti napraviti savršeno skuhanu rižu.
Postoji mogućnost najveće globalne nestašice riže u posljednjih 20 godina. Proizvodnja ove namirnice je u padu u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji.
U cijelom svijetu su poskupljenja hrane, a riža je sljedeća koja bi mogla poskupjeti. Među najznačajnim uzrocima poskupljenja namirnica su agresija Rusije na Ukrajinu, ograničenje izvoza pšenice iz Indije te ograničenje izvoza palminog ulja iz Indonezije.
Želite dobiti na težini, ali na zdrav način? Postoji nekoliko namirnica koje biste trebali početi češće konzumirati.
Iako je bijela riža jedan od osnovnih sastojaka u kuhinjama većine domaćinstava, vrijedi probati i crvenu rižu koja vas može očarati svojim ukusom, ali i zabavnim izgledom na trpezi.
Sva kalorična jela koja pripremamo u toku sedmice u jednom bismo trenutku trebali napustiti i malo odmoriti organizam. Pijani šaran savršen je način da napravite pauzu od teške hrane, a idealan je i za osobe koje prakticiraju keto prehranu.
Ispiranje rižinom vodom ili maska od rižine vode su veoma popularni tretmani za kosu. Smatraju se proteinskim tretmanima jer riža ima otprilike 14 do 16 posto proteina.
Ukoliko se uvijek trudite kod kuhanja riže, a ona vam i dalje ispadne kašasta i bezukusna, greška je u načinu kuhanja, tvrde slavni kuhari.
Iako na ambalaži određenih namirnica imate jasno naznačen rok trajanja, ne znači da sve namirnice trebati baciti u smeće nakon isteka navedenog roka. Mnoge namirnice nemaju rok trajanja i sigurne su za konzumiranje u bilo kojem trenutku.
Riža je jedna od najsvestranijih i najiskoristivijih namirnica, ali ipak se često čini kako ne znamo šta učiniti s njenim ostacima. Autorica serije kulinarskih knjiga Amelia Wasiliev preporučuje da uz ostatke riže i paradajz uvijek možete napraviti odličan zdravi prilog.