Šta spremiti za današnji iftar: Tjestenina u sosu od putera i bijelog luka
Tjestenina u sosu od putera i bijelog luka je jednostavno jelo koje možete spremiti vrlo brzo, a zadovoljit će zahtjeve i onih najprobirljivijih.
Tjestenina u sosu od putera i bijelog luka je jednostavno jelo koje možete spremiti vrlo brzo, a zadovoljit će zahtjeve i onih najprobirljivijih.
Voda za tjesteninu trebala bi imati okus mora. Kada tjestenina dođe u dodir s obilno posoljenom vodom, upit će je, a kao rezultat toga tjestenina će biti ukusnija.
Tjestenina kao namirnica često se nađe na popisu hrane koju treba izbjegavati ukoliko želimo smršavjeti ili zdravije se hraniti. Bez obzira na brojne razloge za izbjegavanje ove popularne namirnice, vrlo često se nalazi na trpezi skoro svakog doma.
Kuhanje tjestenine izgleda vrlo jednostavno, međutim potrebno je obratiti pažnju na neke detalje prilikom pripreme ovog slavnog jela. Postoji šest koraka kako ovo jelo možete napraviti kao pravi profesionalci.
Na internetu ćete pronaći popise velikog broja namirnica koje morate izbjegavati ako želite smršati. Međutim, možda ćete biti iznenađeni kada saznate koje su to namirnice koje se isprva čine lošim za liniju, ali su zapravo uredu za većinu ljudi.
Kuhanje tjestenine prilično je jednostavan proces, ali ako se propusti nekoliko detalja, možete se naći u problemima. Jedan od najčešćih je kada se rezanci zalijepe za šerpu.
Iako se kuhanje tjestenine smatra jednostavnom kulinarskom praksom, tokom njene pripreme možete lako pogriješiti.
Čips od tjestenine je jedna od mnogobrojnih TikTok senzacija, a ovo popularno jelo pravi se od kuhane tjestenine koja je prelivena maslinovim uljem, parmezanom i začinima, a zatim pržena dok ne postane hrskava.
Goraždanka Ćamila Bešlija tradicionalnom načinu proizvodnje tjestenine podučava radnice u novom pogonu koji je u Goraždu pokrenut prošle godine, a u kojem se danas proizvodi 18 različitih vrsta tjestenine brenda "Drina".
Tjestenina je uvijek dobra ideja ukoliko želite brzo završiti s kuhanjem. Piletina, brokule i istopljeni sir dat će joj poseban ukus.