Dan sjećanja na genocid
139

Bećirović glavni govornik na obilježavanju Nacionalnog dana sjećanja Velike Britanije na Srebrenicu

N. Ž.
Denis Bećirović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Denis Bećirović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovat će 17. jula u Londonu na komemoraciji u okviru obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Velike Britanije na Srebrenicu.

Komemoracija će se održati u sjedištu Državnog Sekretarijata Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za vanjske poslove, poslove Commonwealtha i razvoj.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović obratit će se zvanicama, među kojima će biti i članovi Vlade i oba doma Parlamenta Velike Britanije.

Velika Britanija će obilježiti 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, kao jedna od nekoliko zemalja koja ovaj događaj obilježava na državnom nivou.

Domaćin komemoracije je novoizabrani laburistički državni ministar za Evropu Stephen Doughty, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović bit će glavni govornik.

Bećirović je i prošle godine učestvovao na komemoraciji povodom obilježavanja Nacionalnog dana sjećanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na Srebrenicu u Lancaster Houseu u Londonu.