Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA se sada sveti Sarajlijama blokiranjem svih procesa i projekata u Sarajevu kako bi okrivili opoziciju da ništa ne radi. To je 25 godina vladalo, natakarilo na fotelje ne može da prizna poraz.
24sata, antiboot, neko, cekam vas? Kupio sam kokice 😁😁
@MisljenjeNaroda je onaj debil @BolaBola
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Hastahana je ruglo Sarajeva nema drva niti zelenila nimalo sami beton,igle,flaše .... nimalo ne dolikuje parku
koja je svrha Centralne banke kad su Evrići ionako u inostranstvu ? i što će im tolika zgrada ?
idejno rjesenje vam je prilicno lazno..onoliki gabariti na onakom malom prostoru, a jos park, staze i folovi..nece moci ni zgrada a kamo li oniliki sadrzaj..mislite prevarit gradjane..ono nije veliki veliki prostor da sve ono sto ste nacrtali stane..
Kad neko kaže "volja građana",muka mi dođe.Kakvi građani,klinci,palci,postoje interesne skupine sa svojim interesima.U našoj državu inače postoji praksa da pojedinci ,interesne skupine i stranke,ispred sebe guraju narode i građane kao da su oni njihovi ekskluzivni zaštitnici.
Stav C. Banke je razuman i projekat pokazuje da imaju volju za kompromis. Jest da ce se gradit, ali u rasumnom obimu i grad dobije uredjenu zelenu povrsinu koja se moze nazvati parkom i to za dzaba i to u roku. Ja bi radije park kavog ga imaju u prijedlogu projekta sad, nego neki imaginarni park koji bi bio jos malo siri nekad u buducnosti. (Realno lokalna vlast nikad nece imat para da investira u njega i ostat ce parking do pra-unuka).
sve su parkove zauzeli i zgrade grade
Sta će Madić njegovo najveće arhitektonsko i političko dostignuće je začepiti rupu odnosno odvod kišnice jos iz vakta Austrougarske.
Pa normalno da je odbila. Pokupovali se stanovi po Marin dvoru pa sad fali parking.
Koliko sa sjećam kada se pravio državni zatvor sve lokalne zajednice su imale priliku da ponude lokaciju. Kad se banka pravi mora bit u Sarajevu. Ako pol elite ili građani ne žele to u Sarajevu neka raspišu oglas na nivou države, vjerujem da bi neke sredine besplatno ustupile. Sam benefit takve firme koja donosi puno u svijetu bi svako besplatno i bez uvjeta dao plac.
Jeste li više ljuti nego razočarani ili obratno?
Cisti populizam
90% ljudi koji komentarisu nemaju pojma sta se desava. CB zeli da izgradi objekat (zemljiste je vec njihovo) u cosku parka hastahane. Pola hastahane je trenutno parking i betonirana povrsina. Zgrada CB zauzet ce 5% parka a ostatak zele da srede i urede. Ukoliko opcina zaustavi gradnju ceka ih vise milionska tuzba, koju ce CB sigurno dobiti.
A do zemljista su dosli potkupljivanjem prethodnog nacelnika i vijeca, bez da su gradjani imali pravo iznijeti svoje misljenje na javnoj raspravi. I kakve ima veze sto je sada beton, ako bude zgrada zauvjek ce biti od betona, a sada se jos uvijek moze napraviti park. I nemojte mi reci da je zgrada sa malo trave na krovu park.
@SAVEZ2021 @gerilac Hastahana je ruglo od "parka", 99% gradjana nije hebalo taj park ni 2%, tek kad se 5% parka prodalo CB digla se frka. Danas je taj park lafo svetinja i simbol otpora protiv SDA, a do jucer je sluzio i sluzi kao leglo narkomana i divlji parking.
Isti projekat osvete SDA kao SNSD u Banja luci
Ne inventivan projekat Iskopirana nova zgrada al jazire sa šipa i uglavljena u centar grada Ovo treba bojkotovat i zabraniti pravit.... Uzas
Ne kontam - je li banka kupila plac u parku?
Sudeci po SAVEZ2021, izgleda da jeste. Ali vlasnistvo ti ne daje automatski pravo da gladis sta god ti je volja, pogotovo na okavoj lokaciji i za ovu vrstu upotrebe. Potrebna je dovoljna podrska zajednice za specifican projekat, urbanisticke saglasnosti, itd.
SDACentralna Banka! Tik Tak! Nece ostati NIJEDAN trezor PODRUMSKI neotvoren!