Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To Nikšić naziva njivama i šikarama, i sve je bio spreman da proturi Dodiku koji bi tako riješio dugove eresa ali nije smio zbog pritiska javnosti
Hahaha joj zelenasa kako izmisljaki, dok su oni 30 godina Dodiku dali sve
izmisljaju*
Šta je sa onoga što je posjećeno, ko će platiti cijenu drvnih sortimenata, ko će platiti desetogodišnji prirast posjećene drvne mase, ko će odgovarati za ekološku katastrofu i uništavanje zaštićenog šumskog zemljišta?
Da bi nastao isti šibljak (Nikšić) kakav su posjekli, treba najmanje 200 godina!
Kad naprave deponiju otpadnih stijena na šumi koju su posjekli šipak će narasti i za 1000 godina.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovim se kamatari jedna ozbiljna kompanija koja je pošteno uložila velika sredstva u rudniku za sto je gle čuda federalno ministarstvo nadležno a za šumu na području tog istoga rudnika nije? Samo desetak kilometara dalje SDA tajkunu devastiraju šumu a mještanima uništavaju ceste koje su građani sami izgradili i uništavaju teskom strojevima vodotok i izvore pitke vode za tamošnje stanovništvo!
drugi cuvaju svoje sume a mi unistavamo,austrija nikad nece sjeci svoju sumu za drvo za lozenje,radije uvoze iz BiH poljske ili drugih drzava,isto tako italija
Hoće li ministar biti krivično gonjen jer je dao nešto sto nije njegovo? Obzirom da je šteta nastala jer je šuma posječena. Kad hapsite bivše borce za par kubika drveta da vidim hoćete li i ministre?
gledaj ti to nije malo da su iskrvili...nek im narede sadnju novih
Oni se prepucavaju ko ce više zalapiti pa je sporno cija je. Sve bi to trebalo da bude imovina opcine pa bi se pokrenuo nekakav razvioj i investicije za zapošljavanje i biznis. Ovako šipak. Samo o svom džepu razmišljaju.
u Varešu ne može a na Bjelašnici može. Berilo i SDA
Naravno da hoće dok Neum ne dođe na red. Tada žvaka izlazi u javnost
Ustavni sud treba poništiti sve prodaje državnog zemljišta Sarajevskih nacelnika i povrat u zemljišta u prvobitno stanje,sve prodaje nekretnina u kriminalnim privatizacijama jer se samo biznis mogao privatizovati a ne nekretnina
A što ne bi postupili? Pa nismo na vašeru. I ta šuma je, ja mislim, već iskrčena. Hoće li iko odgovarati?
Nemoguce je povjerovati da nadlezni nisu znali da je suma drzavno vlasnistvo i da je pod zabranom od 2003!? U sustini u Varesu je uradjeno ono sto se zamjera RS i Dodiku - drzavna imovina je data privatnoj kompaniji cime je direktno prekrsen zakon i napravljen presedan. Ima li odgovornih?
Na stranu cinjenica da je koncesionim ugovorom vlada ZDK dala ovo zemljiste u bescjenje o da od A. Metals dobija sicu. Jedno od najvecih nalazista plemenitih metala mozda i u Europi, za koje su znali jos Rimljani je tako za bagatelu dato stranoj multinacionalnoj kompaniji. I onda se pitamo sto smo sirotinja?? Zamislite da Australija (odakle je A. Metals) dozvoli firmi iz BiH da kopa plemenite metale i izvozi za svoj profit?? HA HA HA, ni u bajkama!!
Krče si i sjeku šume republike srpske , isto to rade i kantoni kao i distrikt brčko , što znači samo nastavite.
Koje Sume
Jok eto i mi cemo sabotirati drzavu i pokušat ignorirati odluke ustavnog suda!
Bunari za Litij su radioaktivni