Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To sto ste opisali nije digitalni potpis nego digitalni identitet. Znaci hvala ne.
Čekaj u recu za salterom. To ti niko ne brani.
Vegeta frajer od respiratora do digitalnog potpisa
znači plačem" kad predam za Indirektno uvjerenje, traže mi od banke lčektronsku uplatnicu da im "ovjerim" u banci jer ne priznaju "digialnu" upaltnicu !!!!!
Kad ovo kompletiraju ide vam porez na karbon, tkzv karbonski otisak. Novi prijedlog iz WEF je i poseban porez na vodu. Pa se nemoj pelcovat i ne slijedi njihove agende, slijedi ti blokada digitalnog identita, bankovnog racuna...
Može li se taj digitalni identitet zloupotrijebiti, to je pravo pitanje. Ako postoji i minimum šanse za zloupotrebu, ne treba propagirati takve stvari, tj. oni koji rade na ovome trebaju učiniti sve potrebno da otklone mogućnost zloupotrebe. Osobno nisam pobornik digitalnog potpisa i to me ne interesira.
cekaj malo, pricamo o digitalizaciji i umjesto da se sve moze online rijesit, mi se moramo gurati u redovima i cekati nervozne salteruse kako bi dobili digitalni potpis ili identitet, svejedno? jel mene ovdje neko zaggggjegggbava?
Isto kao barkod na eko stikeru, naplate ga a niko ga nikada ne ocitava...osim da kazne ako ga nemas.
Pitam jarana hoce li da pitam za njega kakva je korist od ovoga, kaze ne pitaj nista zivota ti.
Možeš sa mora iz strane države potpisati neku saglasnost ili ugovor o prodaji bicikla ili zvanično potvrditi neku činjenicu kao da si tu u BiH i na šalteru.
Npr ti u gostima kod rodbine u Bugojnu a hitno ti treba neko uvjerenje u Sarajevu. Zahtjev podneses iz Bugojna i potpises ga tamo kao da si na šalteru u Sarajevu... Ovo je tek početak ali to je to...
veliki strucnjak ali na drzavnim jaslama ahhaha. kaze trazi ga pola Evrope haha
zar nije ovaj Almir Badnjević onaj sto je verifikovao respiratore cime je ubio koliko ljudi koji su prikljuceni na iste???
Za sto se koristi ovaj digitalni potpis?
kako da ja znam koji mi je inicijalni PIN koji pise na listu koji sam dobio kada sam dizao Licnu kartu prije 8 godina?
A moguli isto tako konstitutivni ako geađani mogu
Mogu li sa tim potpisom još LAKŠE otići iz ove zabokrečine?
mp3 lagano
Prvo verifikaciju da urade kod Verlaba, pa onda sve ostalo.