Pobjeda
266

Klix.ba uveo umjetnu inteligenciju za suzbijanje govora mržnje na komentarima vijesti

Klix.ba
Portal Klix.ba je nedavno uveo korištenje umjetne inteligencije (AI) kako bi efikasnije suzbio govor mržnje na svojoj platformi, odnosno na komentarima čitatelja ispod vijesti.
Ova inovacija dolazi nakon godina korištenja raznih algoritama i angažovanja administratora, čiji su napori bili značajni, ali nedovoljni za potpuno eliminisanje problema.

Klix.ba je od svog osnivanja posvećen održavanju pozitivne i sigurne online zajednice. Uvođenjem AI tehnologije, portal je napravio korak dalje u borbi protiv govora mržnje. Nova tehnologija omogućava brže i preciznije prepoznavanje neprikladnih komentara, što administratorima omogućava da se fokusiraju na složenije zadatke moderiranja.

Prema dosadašnjim analizama, rezultati su već impresivni. Uvođenje umjetne inteligencije značajno je smanjilo količinu govora mržnje na našoj platformi. Korisnici sada prijavljuju manje neprikladnih sadržaja, a naši administratori imaju više vremena za interakciju s korisnicima i unaprjeđenje sadržaja.

Ova inovacija dio je šire strategije Klix.ba da unaprijedi korisničko iskustvo i održi visoke standarde kvalitete sadržaja. Planiramo nastaviti s unapređenjem svojih tehnologija i metoda kako bi osigurali sigurnu i ugodnu online zajednicu za sve korisnike.

Klix.ba ostaje posvećen borbi protiv govora mržnje i drugih oblika neprikladnog ponašanja, te će nastaviti s razvojem i implementacijom naprednih tehnologija u tu svrhu.