Četvrti tender
14

Mostarska kompanija ponovo izabrana za dobavljača aparata za zračenje u Tuzli

A. K.
Ulaz u tuzlansko odjeljenje za radioterapiju (Foto: A. K./Klix.ba)
Ulaz u tuzlansko odjeljenje za radioterapiju (Foto: A. K./Klix.ba)
Kompanija Inel-Med d.o.o. Mostar ponovo je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za nabavku linearnog akceleratora za Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Ovo je odlučila tenderska komisija, a odluku je potpisao direktor tuzlanskog kliničkog centra Šekib Umihanić.

UKC Tuzla donio je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku linearnog akceleratora, CT simulatora, sistema za planiranje u radioterapiji i fantoma, a riječ je o kompaniji Inel-Med d.o.o. Mostar.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Inače, ova kompanija je izabrana i u trećem pokušaju javne nabavke, ali je konkurentska firma iz Sarajeva uložila žalbu te te je postupak obnovljen, odnosno raspisan je četvrti po redu tender.

Kako je navedeno u odluci koju je potpisao direktor UKC-a Tuzla Šekib Umihanić, vrijednost nabavke je 8,5 miliona KM bez PDV-a. Rok isporuke, instaliranja i puštanja u kliničku upotrebu opreme je 180 dana, a produžena garancija za linearni akcelarator i CT simulator je jednu godinu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo, tenderskoj komisiji UKC-a u Tuzli 29. augusta ove godine su pristigle dvije ponude po javnom oglasu za nabavku linearnog akceleratora i prateće opreme koja se koristi u postupku radioterapije onkoloških pacijenata.

Svoju ponudu su dostavile dvije kompanije, odnosno Inel-med d.o.o. Mostar i MSG d.o.o. Tuzla. Na četvrtom tenderu se nije prijavila kompanija koja je prošloga puta uložila žalbu, a riječ je o kompaniji Siemens Medicina d.o.o. Sarajevo.