Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čim je zakon u korist studenata, odmah se Senat hvata za neke nebitne stvari kako bi osporio prijedlog zakona i izvršio pritisak na Vladu da se isti odgodi. Izgleda da nekima smeta transparentnost u ocjenjivanju i uklanjanje takozvanih "filter" profesora...
Moze li mi neko objasniti ovvo u kratke crte? Ja nisam nista skontala.
Akademski građani Konaković i Kavazović! Otvori se zemljo
Prihvatljiv zakon o visokom obrazovanju bio bi onaj sa dva fakulteta pod jednim krovom. Jedan za pripadnike Muslimanskog naroda a drugi za pristaše bošnjačkog pokreta.
Nakon uspjelog pokušaja instaliranja stranačkih kadrova u osnovne i srednje škole, sada je na redu Univerzitet u Sarajevu i sarajevski fakulteti.Diletantizam kojim se pokušava rigidnim i providnim metodima to postiči govore o nevjerovatnom gubitku sluha KS i njegovih organa, ali i političkih struktura u KS pokušajem upliva na tradicionalnu slobodu duha koja je krasila sarajevski univerzitet, i ne do tako davno. Politika u obrazovanju definitivno nema šta da traži.
Pravite stalno neke sjednice,umjesto da se pozabavimo borcima i junacima koji gladuju a prvi su stali za odbranu ovog grada.Omladina vam i onako bjezi iz zemlje,nemate vise koga zadrzati. Ko ovaj grad nije volio,nije ni obolio...
Pa Konaković je rako da nema više ko da se žali na ovaj zakon, šta sad hoće!?