Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za clanak
@FildzanVishka I meni se dopao članak,bravo za novinara i ako može svake sedmice jedan tekst o Oružanim snagama BiH.Ko ima mrvu mozga svjestan je dok imaju Oružane snage BiH ima i države BiH.
Nije to samo za OS. U svemu je tako. Kako to Dodik reče prije 25 godina , Sve ćemo kočiti u ovoj zemlji dok je ne smučimo i muzljamanima. Opet mu daju četvrtog delegata, Govore kako je to neki novi i Evropski Dodik.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svetosavske institucije ce same sebi skociti u stomak
govor mržnje što za xy političara kažem da je političarčić
Odlican clanak. Nema potrebe da dokazujemo slabosti, bolje da se zajednicki osposobljavamo za odbranu od elementarnih nepogoda. Civilna zastita treba da radi koordinirano i da se ne duplaju nabavke, ali da su svima od koristi. Ta humanost se najbolje pokazala 2014 za vrijeme poplava, tada nije bilo entitetskih granica i narodu Doboja su dolazili volonteri iz Tesnja, Zenice,Sarajeva, TZ, MO i drugih gradova da pomognu.
Stara Rimska poslovica glasi, "Ukoliko želiš mir naoružaji se i spremaj za rat". Vraćaj vojni rok.
I ponovo zakašnjela reakcija on naših ministara! Čekali su ponižavanje da bi naknadnom pameću naš ministar odreagovao kako će i on nagraditi naše pilote OS BiH. E pa ministre, to si trebao odmah nakon gašenja! I postrojavanje i pres konferenciju i plakete da uradiš. Prije da uradiš, da im ista zatvoriš!
Kad nas vec 20 godina vode Konakovici niksici Zvizdici
U sustini treba se ici gasenjem paralelnim sistemom-t.j.gasenjem entiteta. Ko moze to zaustaviti- politicari iz PC??? Narod u PC hoce da ima sigurnu platu... ebe se njemu o politicarima koji trljaju dlan da im prodje dan/godina.
Zasto se pitaju Politicari iz PC??? Ko ih *ebe. 30% bidzeta za vojsku,ostalo za zdravstvo i sta ostane neka bude za politicare.... i tek onih 0.002% za politicare iz PC.
Uslove za gašenje požara treba da ima ministarstvo unutrašnjih poslova oba entiteta, jer im je to primarna funkcija, a vojska samo priskače u pomoć ako MUP ne može da odradi svoj posao. Samo u BiH vojska ima primarnu ulogu da gasi požare. Uozbiljite se malo.
Dakle, ipak je tačno da helikopteri OS BIH nisu bili u stanju da ugase taj požar? Namjerno su se natezali dok vatra guta Nacionalni park!
Da su ih pozvali odmah, naši helikopteri su mogli ugasiti početni požar. Ali su požurili da pozovu srbijanske helikoptere da bi se onda natezali sa ministarstvima. Koja država bi to sebi dozvolila? Šta bi radili da preševski Albanci pozovu Kosovske vatrogasce?
Cuj, postovati proceduru a pozar se siri. Bilo je jasno da ti mali helikopteri nisu od nikakve pomoci. Helez jedva docekao da skupi koji politicki poen jer ne gori u njegovoj kuci.
Na djelu je decenijsko urušavanje bosanskog društva i države. Do kada?
Edin Forto o nabavci vozila u vrijednosti od 1,6 miliona KM koju je izvršila Vlada FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem: Mislim da građani neće zamjerati toliko nabavku sredstava za rad. Generalno, bitno je da nije luksuz, nije samo do političara iz RS ima nešto i do Sarajeva.
Pa ponizavaju jer ih niko ne kažnjava. Koje su kazne za ponižavanje države. Hapsite ljude koji preticu i prijete nesicu. A ti isti omalovažavu državu. To vam sve govori o situaciji i takozvanog zakonu koji vazi samo za pojedince
Izgleda da za Mehmeda više ne važi.
Nema ljepse drzave za zivjeti, samo da su ljudi i politicari malo bolji. Sve dobro dolazi od zemlje (more, jezera, rijek, planine, itd...), a lose od ljudi
Nije problem, zasto ti helikopteri za gasenje moraju biti u sastavu vojske, ako oni ne zele da jacaju vojsku. To bi svakako trebalo biti u sastavu civilne zastite koju moramo jacati. kupite avio traktore, dronove za gasenje, sve je bolje nego nista.
Neće jaro oni ni civilnu zaštitu na nivou BiH. Ubjeđivanje je gubljenje vremena