Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Liberalno promovisanje ličnog interesa dovelo je do starenja populacije, holokausta nerođene djece, promiskuiteta i uništenih porodica. To je proces odumiranja pošto se takve populacije više ne mogu podmladiti. Dozvoliti samo neetičnoj struci da se bavi ovim temama je isto dozvoliti samo profesionalnim ubicama da nam pričaju o ubistvima.
Ja i supruga, zajedno sa 13 drugih bracnih parova, 2015. godine prosli smo obuku za hraniteljsku porodicu. Obukaje trajala 4 mjeseca, naoon cega smo svi dobili certifikat i bili upisani u registar hranitelja. Dodatno, nas dvoje smo prosli i obuku za brigu o djeci s posebnim potrebama. Nikad niko od nas sa te obuke nije dobio dijete na staranje zbog opstrukcija centara za socijalni rad i uposlenika doma za nezbrinutu djecu u Tuzli.
Ja i moja supruga trebali smo da dobijemo na staranje djevojcicu s posebnim potrebama. Tokom 3 mjeseca djevojcica je vikende provodila kod nas, adaptirala se sa nasom djecom, ali ta 3 mjeseca svi su samo otezavali proces smjestanja u nasu porodicu. Kada bi dosli po nju, nadlezni centar ne bi poslao odobrenje, ili odgajatelj ne spakuje terapiju, i masu drugih gluposti. Plan je bio da djevojcica kod nas za stalno doseli krajem avgusta, kako bi mogla da krene u skolu u septembru.
Znaš li zašto?Brat ima sina s posebnim potrebama.Kad je napunio 18.trebalo ga staviti pod starateljstvo na sudu.Socijalna rekla"ja ču biti staratelj"Brat pita"Zašto vi kod oba živa roditelja?"Kaže ona"Pa to je samo formalnost,vi i dalje brinete o njemu"Sudinica doda na to"Da gospođo,oni i dalje podnose teret brige i njege a vi dobivate dodatak na platu u iznosu od 30%plate.Ne u mojoj presudi!"I dodjeli starateljstvo bratu.Eto zašto nisi dobio dijete.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Polako navlače zakon da bolesni gejevski parovi mogu da usvajaju djecu. Ona Čudić i njihova stranka već to tražili da se usvoji istospolni brak pa i usvajanje djece da se bolesnici imaju skim igrati dok su mali jer dokazano je da su skoro svi gej i pedofili. Ali evo upravo su nam javili da je i papa dozvolio krštenje istospolnih brakova.
Žalim Vas i Vašu potencijalnu gej djecu.
Svaka cast svima koji usvoje dijete, ucinili su veliko djelo.
Zanimljivo, nisam znao za to, hvala na informacijama.
Urednik hraniteljatvo i usvajanje nije ista stvar druga stvar nema nista teze i stresnije proci kroz nasu administraciju prilikom usvajanja podaci kazu 2021 podneseno 31 zahtjev za usvajanje odobren jedan 2022 podneseno 45 zahtjeva odobreno 0 2023 podneseno 40 zahtjeva odobreno 0.... Elem ovaj tekst je super da bi animirao nekoga da usvoji dijete ali nasa asministracija je nocna mora...