Bez simptoma virusa
63

Vijeće roditelja: Djeca koja su boravila u Milanu nemaju visoku temperaturu

M. N.
OŠ Grbavica II
OŠ Grbavica II
Predsjednik Vijeća roditelja sarajevske Osnovne škole "Grbavica II" Enver Mujezinović kazao je kako djeca koja su boravila u Milanu nemaju nijedan simptom ili indikator koji bi ukazivao na influentnost bilo koje vrste.
Mujezinović je rekao kako od radnih jutarnjih sati boravi u školu i u stalnom je kontaktu s nastavnicima i drugim uposlenicima te roditeljima učenika koji su bili u Milanu.

"Sve informacije koje su iznošene i prenošene o navodno visokoj temperaturi djece koja su nedavno boravila u Milanu, uključujući i direktora, su potpuna izmišljotina, predstavljaju oblik psihološke propagande koja je izazvala nepotrebnu zabrinutost, kako roditelja tako i javnosti u Kantonu Sarajevo", rekao je Mujezinović.

Istakao je kako je obavio razgovor s grupom nastavnika ove osnovne škole koji su također osudili širenje netačnih informacija i izjave pojedinih javnih osoba o izmišljenim pojavama u OŠ "Grbavica II".

"Sve ove nepromišljene izjave i pisanja destabiliziraju opće raspoloženje građanstva, stvaraju paniku i odvajaju ljude od redovnih aktivnosti", poručio je predstavnik roditelja Osnovne škole "Grbavica II" .

Podsjetimo, 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole "Grbavica II" prošle sedmice su boravili u Italiji, a po povratku su, prema preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS u ponedjeljak poslani kući iz ove obrazovne ustanove. Direktor Sabahudin Dino Bakal rekao je kako su djeca dobrog zdravstvenog stanja i bez ikakvih simptoma bolesti.