Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljigavost bez granica!
Kad ce Hrvatska usvojiti rezoluciju o hrvatskom UZP u BiH? Kad ce clanak o tome klixe?
Opet zamjena teza. Hrvati su priznali zločin i svake godine komemoriraju godišnjicu Jasenovca kada cijeli državni vrh ode u Jasenovac i položi cvijeće. V samk mastavlja da spinuje i laže.
Zašto se Srbija ne izvini bosanskom Narodu Kozare jer je poslala 2,000 četnika draže mihailovića kao ispomoć ustašama i njemcima koji su sakupljali Narod Kozare i okoline i slali ih u Jasenovac! Zašto Srbija nikada nije za punu istinu već za fragmente istine i to samo onog dijela koji njoj odgovara!
grbqvica raspitaj se u familiji oni garant znaju
Nije ni priblizno isto. Jasenovac se nalazi na teritoriji Republike Hrvatske. Srebrenica se ne nalazi na teritoriji Republike Srbije. Hrvatska ima puno pravo vodi racuna o mestima tragedije na svojoj teritoriji. Srbija nema nikakvo pravo da vodi racuna o mestima tragedije na teritoriji BiH.
pa ovo cudo samo bosna moze iznjedriti
Za početak trebali bi svi skupa prestati koristit žrtve iz reda svog naroda u sitnopolitičke svrhe. Ovo prepucavanje preko leševa mrtvih samo govori koliko zapravo pijeteta politika, a nažalost i društvo, ima prema nazovi "našim" žrtvama.
Ne treba nam njihovo priznanje niti bilo sta od njih .nek nas samo ostave na miru..al steta za ostatak svijeta sto ne reaguje na takvo njihovo ponašanje
Srebrenica i Jasenovac se nikako ne mogu porediti.
Niko ne poredi. Porede se samo pristupi. Zamisli da se za Jasenovac prica kako nije bio genocid, nego "samo" veliki zlocin. Da se sa spiska zrtava (da postoji) vade imena "zivih". Da se govori kako su zrtve bile pripadnici vojske...
Svaka čast zemlji koja ovom liku utočište da. A zamisli lik vedri i oblaći u Srbiji. Dragi Srbijanci dobri ljudi baš mi vas je žao
bolestan lik
Vučiću kao vojvoda šta si radio po Hrvatskoj I BiH 90 u ratu , kao turist po Slavoniji , okolici Sarajeva i još gdje se nezna ...Da je pravde odavno su trebali i BiH I RH protiv tebe podignuti optužnicu i raspisati potjernicu ..
Kad ce Hrvatska usvojiti rezoluciju o hrvatskom UZP u BiH?
Vidim da mnoge Bošnje nasjedaju na to da ih neko pokušava postaviti na nečiju stranu u sukobu Srbije i Hrvatske! Činjenica je da prije nego odrediš stranu treba da uvažiš činjenicu da su obje Države bile agresori na našu Domovinu a to što je neko ubijao manje ili više ne može promjeniti činjenicu da su im namjere bile iste samo je bila razlika u sili!
100 za 1 naci ...
Joj, ovaj je vrh!
Genetika je "čudo nevidjeno"
Sjećanje na žrtve treba da ima svoj protokol. Korištenje žrtava u političke i populističke svrhe je jednako zločinu koji je počinjen. Društvo koje glorifikuje zločince, koji su suštinski obične kukavice, jednako onima koje glorifikuje. Zločine čine i podržavaju životni luzeri koji su promašili život.
glekera to morate da kazete za bisnu i hercegovinu