Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Diskutabilna je tema. Dio zdravstvenih radnika zaslužuje čak i duplo veću platu a dio upola manju. Ima dosta klinika gdje nema puno posla i po citav dan ispijaju kafe, a bgmi ima ih koji nemaju vremena da doruckuju citavu smjenu.
user9017.... m r š u p i z d u m a t erinu.
tužno je kad jedan Uk odlučuje o plati docenta ili medicinske sestre koja previja , spašava i čisti naše bliže ili dalje rođake, sramota je da nekakav tzv. ministar ili premijer kantona ima veću platu , limuzinu, vozača i ko zna šta još dok medicinari traže normalnu platu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
hocemo i mi bolje lijecenje...koliko se odvaja od nasih plata trebali bi imati odlicne uslove lijecenja
Kad odu u Njemacku imat ce stanicu minimalno 15 eura , neznam sto da se tu blamiraju za 3,70 Km satnicu !
Jugo dobro ispao na slikama. Pozdravi raju u teretani.
Trojkasi su unistili zdravstvo u Kantonu SA i u cijeloj Federaciji
treba sve mdicinske sestre prebaciti u privatni sektor pa da vide kako se radi, one inače služe da izdaju karton i to je to, pa to može raditi i neko sa NSS (ovim sa NSS se izvinjavam)
Dobri ljudi ce to rijesiti.
Treba sve ove drzavne firme privatizovat pa da zaradite te plate a ne da ispijate kafe pola smjene
medicinari pozdrav iz njemacke. 26 satnica/ starscki dom. lp
3,70 je kriminal
Bezobrazluk, doktori imaju od 2500 KM do preko 3000 KM plate. Bolje bi bilo da se to povecanje koje traze preusmjeri na zaposljavanje novog zdravstvenog osoblja sramota, zinule ralje radi dodatnih 200-300 KM na vec dobre plate..
imaju primanja svi preko 4.000
Šta je sa zshtjevima građana (i seljaka)? Zašto nema lijekova potrebnih onkološkim pacijentima? Zašto se ne javljate na telefone koji su objavljeni na internetu? Gdje je zaboravljena zakletva, gdje je humanost, empatija prema ljudima u stanju potrebe za liječničkom pomoći? Svima treba više novca, ali ga treba zaraditi!
Sta kaze Benjamina naša, muž joj nema na protestima, a ja ću na ulicu kao zdravstveni radnik
Ovako sve drzavne firme trebaju,jer su plate minorne a radi se,ko kaze da se ne radi nije radio ili ne radi,jedini plus je neka sigurnost da ce ti plata leci svaki mjesec i da mozesu kredit se zavaliti.
Tempirano pred izbore.
Svi drzavni uposlenici traze vece plate, mi iz orivatnog sektora mozemo mahati usima i seliti se...tako da ce uhljebi jos manje para imati na raspolaganju
Čuj šator? Nemojte boga vam Sve nešta pred izbore traže svi. Ok ove sada treba maknuti sa vlasti sigurno. Jedino zahvaljujući Nip stranci i Dini Konakovicu. Sdp i nije loša stranka.