Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Policija i OSA su odradil dobar posao i jos uvijek ga rade. Sada treba tuzilastvo da odradi svoje. Ako misle da rijese problem dugorocno mogu da upotrijebe sve poluge zakona tj da izreknu maksimalne kazne kako za pocinioce tako i za roditelje i napravis primjer od njih. To su delinkventi koji obicno na kraju prerastu u kriminalce.
neka dojave bombu u kuci mi da ne moram dolazit
Jel se iko sekunde pita ZASTO djeca rade ovo? Gdje je odgovornost škole, roditelja, obrazovnog sistema? Treba istrazit njihove škole, nastavnike i porodice. Ako im zabranimo da zovu lažne prijave, da li ih onda guramo ka pravom belaju jer uzrok nije pronadjen?
Budale ne znaju šta znači krivična odgovornost, obilježen za čitav život
Upravo to, znam likova koji su zbog bezveznih tuča dobili krivične, pa se nisu mogli zaposlit..
informirajte se bolje, nakon 5 god se brise, ako si odsluzio i nisi ponovio djelo, ne vazi samo za teška djela tipa ubistvo...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve to dirigentsko maslo Tuzle .Tuzla kao otvoreni grad ponajmanje oni što jeste ,masa stvari odatle čak i advokatura u ad hoc -u najveće gluposti i pravo glu....pali...šte ,treba se samo sjetiti po broju građana i svega toga
Očigledno da se ne boje zakona niti sankcija, uhapse ih pet a oni ponovo dojavljuju. Treba da im pravosuđe dokaže da neće dobiti samo uslovnu osudu i ukor u školi. Kazniti po džepu roditelje i zatvor za maloljetnike
Pameti dozvoli ali bijele trake
Izazov a niko im nista ne moze.
Odlicno, sad kada je narod vec van sebe zbog ovih laznih prijava, pravo je vrijeme da pojacate nadzor nad gradjanima pa cak i kroz igrice. Za 2 godine neces smjet reci koliko si kilova imao u kanteru bez mjeseca istrage
Neka roditelji počnu tražiti žirante.
REKOH JA, TIKTOK IZAZOV
Ma roditelji krivi
Ciscenje parkova prouge puteva rudnik.Prinudni rad.
Jeste otkrili toplu vodu, haha. Sigurno je da se dojave mogu slati bez ikakve tehničke mogućnosti otkrivanja pošiljaoca. Jedina opcija je da ga raja izrade ili da se pohvali nekome ko će ga ocinkariti. Inače nema šanse ući tome u trag. Najgore od svega je što su djeca koja nemaju veze s tim oštećena, jer tzv. online nastava ne postoji. Većina nastavnika i ne dođe na online časove, a ostali uglavnom daju naslov lekcije i ispale se nakon 3 minute.
Čast onima koji stvarno održe online časove, a malo ih je, vrlo malo. Da ne kažem da i na pravim časovima u školama dobar broj nastavnica djeci dadne naslov lekcije i onda visi na socijalnim mrežama u toku časa. I onda se žale na visinu plate koju i ne zarade. To je realnost.
Ti pojma nemas sa zivotom a kamoli s tehnologijom.
JA kad sam igrao FIFE nije bilo ovoga nego smo se takmicli ko ce koga zaebavat poslije poraza
Imaju ljudi na slobodi koji su počinili daleko veće zločine.
I sta predlazes? Da ih puste da nastave terorisati gradjane?
Kljuc je istraziti sta radi krovosudje, evo policija je pocela raditi svoj posao. Natjerala ih situacija kad nisu vise mogli ignorisati problem. Ali za trajno rijesenje je potrebno da BiH krivosudje adekvatno djeluje, spenga malojljetnike u maloljetnicki zatvor na mjesec (bez mobitela i onterneta) ili koliko treba da moraju da ponavljaju razred i da naplati policijske troskove roditeljima!
Ja se izvinjavam na pogresnoj informacija, sad sam pitao Đet pee Ti. Kaze: Children (up to 14 years old): Children under 14 are not criminally responsible, meaning they cannot be prosecuted or punished for offenses. Eto djeco, ako ste ispod 14, samo navalte. Ja da imam 10 godina, ja bi samo belaje pravio, ko Bart Simpson.
Poslanu valjda cuj poslatu dijeta nuto
"Glagol poslati ima dva oblika trpnog prideva sa n i sa t: poslan, poslana, poslano, poslani, poslane, poslana i poslat, poslata, poslato, poslati, poslate, poslata."