Tradicionalno okupljanje
96

U Beču održan bazar kojeg organizuju mali poduzetnici porijeklom iz BiH

S. Š.
U subotu petog oktobra je održan peti Networking jesenji bazar udruženja Business Woman of Bosnia and Herzegovina (BWBH). Bazar je održan u Beču, gdje je i sjedište Udruženja BWBH, ali je okupio učesnike iz Austrije, Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske.

Udruženje BWBH aktivno se zalaže za podršku malim poduzetnicima u Austriji, koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali i poduzetnicima u Bosni i Hercegovini. Jesenji bazar je način da se podrže ova nastojanja uz uvažavanje raznolikosti i kreativnosti članova Udruženja. Iz Udruženja ističu da su jako ponosni što su prepoznati i od strane poduzetnika iz susjednih balkanskih zemalja.

Bazar nudi bogat asortiman proizvoda, uključujući rukotvorine, odjeću, nakit i kulinarske specijalitete.

Tako su iz Kenya.jewelry ove godine predstavili svoj unikatni nakit inspiran afričkom kulturom, dok su Amra Savel i brend Birdbead oduševili prisutne sjajnom simbiozom oblika, boja i uzoraka. Tradicionalni bosanski uzorci su neizostavni na svakom bazaru, pa su se tako i ove godine mogli pronaći razni asesoari, poput cekera i kajševa brenda "Ćilim u srcu", odjevni predmeti iz modnog studija Latifa fashion, ali i suveniri i ukrasi sa simbolima Sarajeva brenda Sarajevo Symbols.

Kreativnost i talenat prikazani su i kroz odjevne predmete, koje su ove godine izložili bosanski brendovi ETIQUETTE i SARAROSE, te hrvatska dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik sa svojim brendom About Style Power. Ljubitelji kozmetike i šminke su svoje favorite mogli pronaći na stolovima brendova Faveda doo, J’DORE and more, Ringana i Slavie, dok su Udruženje HERBA - zelena dolina, MYKOTHEKE i Sihafarashah donijeli poseban dašak prirode kroz kozmetičke i prehrambene produkte.

Ljubav prema prirodi na poseban način iskazuje i ZERO Waste Shop and space, koji, kako im i samo ime kaže, prave produkte strogo vodeći računa o samoodrživosti I zaštiti okoliša, dok će prirodu u vaše domove donijeti SOLIDMADE GmbH kroz izvrsne komade namještaja od drveta obrađenog sa posebnom pažnjom. Unikate za vaše domove prikazala je i porodica Muharemović kroz svoje mandala radove tehnikom tačkanja, te umjetničke slike.

Osim prodajnih brendova, svoja znanja, kompetencije i biznise predstavile su ostale članice Udruženja BWBH na svojim promo stolovima. Ove godine mogli ste saznati više o Creative corner-u, ordinaciji La Vita Bioresonanz, studiju za brendiranje, web dizajn i digitalni marketing Shapely STUDIO, oftamološkoj ordinaciji doktorice Lejle Pašić-Muradić, te radionicama za lični razvoj Emine Eppensteiner.

Humanitarnom karakteru bazara i ove godine je doprinijelo Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", obzirom da sva sredstva prikupljena prodajom njihovih proizvoda idu za djecu oboljelu od raka, ali i svi prisutni koji su se odazvali akciji prikupljanja sredstava za porodice unesrećene prirodnom nepogodom u Bosni i Hercegovini.

Osim kupovine, bazar je bio izvrsna prilika za umrežavanje i razmjenu ideja, omogućivši posjetiocima da se povežu sa poduzetnicima i članovima Udruženja, ali i upoznaju sa kulturnom raznolikošću i poduzetništvom ovih dviju zemalja. Iz Udruženja BWBH pozivaju sve zaniteresirane da im se pridruže i i sami profitiraju članstvom u Udruženju i učešćem u ovakvom i sličnim događajima.