Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa to je njihova Država što ne bi prihvatali sad ce i na olimpijadu ići da predstavljaju svoje Kosovo
Manje poznato ali velika vecina raseljenih Srba iz Hrvatske koji imaju pravo na hrvatske dokumente ih i posjeduju,dolaze iz Srbije na rad u zap Europu i koriste tu pogodnost..
@mendos, ta realnost je paradoksalna, jer ta tvorevina moze postojati samo unutar BiH. Samostalnoscu gubi samu sebe.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zašto bi bilo teško prihvatiti realnost...to je najlakše bez obzira koliko se opirao
Samo ako ne ostane ni jedan od nas, a do tada nece da moze... U Brckom ti je olovna i celicna kapija!
@mendos T R A K T O R I J A D A
Karmin se s kosulje lako pere al nikad ruke od ne vjere :)
Nova taktika SANU mašinerije...vise srba,vise glasova,koci Kosovo maximalno koliko mozete..
Fali wc papira
Uzmes srpski i kosovski pasos i bez problema bufes cijelu godinu u EU. Jedino sto svaka 3 mjeseca moras doci kuci, prijeci granicu i vratiti se nazad. Licni i materijalni interesi su jaci od svake ideologije...
Imam dva pasoša da još mogu dobiti svicarski uzeo bi.šta je problem.što ljudi koriste pogodnost
Kosovo kao drzava je gotova stvar, cim te USA i sve bitnije drzave modernog Svijeta priznaju. Mozemo govoriti o presedanu, ali sto prije Srbija ovo prihvati, prije cemo svi u regionu krenuti naprijed.Takodje, ovo pitanje se nikako ne moze vezati za BiH, obzirom da je BiH vec odavno u UNu sa priznatim granicama i nema prepreke za clanicu niti u jednu medjunarodnu zajednicu. Sa historijske strane, priznanje Kosova se javilo kao bumerang, obzirom da su joj bili ukinuli nasilno Autonimiju.
Pa bukvalno. Samo ne mozes dokazati zadrtim fasistima da su RS i Kosovo apsolutno drugacije situacije. RS ni u kakvom obliku nije postojala dok velikosrpska ideologija nije pocela sa svojim etnickim ciscenjem, a ta ista ideologija je sto kazes nasilno ukinula autonomiju Kosova iz SFRJ
Srbija je takođe odavno u UN sa međunarodno priznatim granicama. To im nije smetalo. Ako im bude u interesu i našu milu Bosnu će pocijepati.
3x pišem mendos jeli teško prihvatiti da će Sandžak i Vojvodina dobiti samostalnost, na njegov komentar za RS i klix obriše poruku koja prođe, znači.. Jasno je
A sta mogu drugo, valjda nadati se Rusima ili otici sa Kosova, ovako mogu kroz kosovski parlament ostvarivati svoja prava i zavrsiti sa strahom kojim im namece Srbija i SPC zbog Metohije (posjed SPC na Kosovu), ovi sto galame Kosovo je Srbija to rade iz daljine a niko nece da zivi u tom srcu Srbije.
Meni je bilo najsmješnije kad su se prije dvije godine iz kosovskih institucija (policija, sud) povukli Srbi. Zašto? Zašto?
Pa de nam sad pojasni clanak. Pises da je EU priznaje nekada ilegalne pasose a u slijedecoj recenici da je EU odlucila ukinuti vize za nosioce ilegalnih pasosa?
Logicno prije ce Kosovo u EU nego Srbija
Pa naravno. Sljedeći pasoš koji će nebeski narod da zavoli je od republike Vojvodine. A onda od republike Sandžak.
hoćel sad informer povikati da su to izdajnici
Ha,ha Infoser?
Nije problem u narodu nego u politikama koje sa njim manipulišu.
rade na crno u eu pa mjenjaju pasose nakon svaka 3 mjeseca..
Srpska nikad neće dobiti nezavisnost zbog Vojvodine i Sandžaka. Jedino ako Mađarska nekad ponovo vrati Vojvodinu.