Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Razlog je javašluk
Zasto su bili ispod rampe???
Naravno da je ljudska greška. Glavni inženjer je, prema informacijama avoga tima, obavjestio kapetana da je brod spreman za plovidbu. Prema tome neko nije odradio svoj posao i provjerio da li je brod ispravan da isplovi.
Bas si mozak, wow.
i kazu oni su u EU, rasulo zesce, rampa otpadne ko hjljeba se najest, a po EU ima milion sigurnosnih pravila u vezi iste
Naravno da je ljudski faktor nego šta, u industriji je svako ponaosob odgovoran za svoju sigurnost. Nije hidraulika, nije kapetan, nije neko tamo nego svaki radnik za sebe. Sama činjenica da su ispod rampe je dovoljo opasna, bez obzira je li neko tamo osigurao ili nije, oni sami su trebali 1000% biti sigurni da je osigurano, plus imati obalnu opremu (potporne rampe ili šta već) prije nego i pomisle da se postave ispod vrata od 10 tona. Istraga će pokazati upravo to.
Ljudski faktor kriv a rampa nije bila ispravna...gluposti pišeš,ljudski faktor je kriv za rizik a pad rampe je uzrokovao kvar jer nebi pala da je bila ispravna.
Čim je rampa jednom zapela i nije htjela da se podigne ili spusti, trebalo je trajekt odvesti na remont. Ali sad je gotovo.