Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
25% Rusa umre od alkohola prije 55 godine života. U svjetskom vrhu su po broju razvoda, abortusa, prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja... Ah da, Zapad je "truo", a Rusija se bori za "tradiciju" i "porodične vrijednosti".
gooUser1723445028 Statistika (odgovarajućih UN tijela, Rusije, razna istraživanja...) je javno dostupna, lako je naći na webu. Podaci za prošlu godinu kažu da su kupili 2.3 milijarde litara žestokih alkoholnih pića, najviše votke. A ako si nekad bio u Rusiji (ja jesam, više puta), vidio si kako to izgleda.
Znaju li ovi Rusi gdje je Ukrajina, istocno, zapadno, sjeverno ili juzno, kako ce znati kad su mortus pjani, ne znaju ni gdje je Rusija.
Jenkiji nas manipulisu i vrte oko prsta isto su uradili jugi i smijali se
Čuuj, Rusi piju, ma nije moguće
Ova vijest sve govori o ruskoj specijalnoj operaciji. Ta ekipa nece dobiti rat nego ce sve izgubiti. I treba tako
Ovakve pijane ne mogu potisnuti nazad, stq bi bilo da ne piju? Jos plus pomoc zapada. Sta bi tek bilo da Kina, Iran i ovaj dio Sirije makar malo pomognu rusima. Nisam vala ni na jednoj strani jer je rat i ginu ljudi, al vrijeme je da putin napadne ukrajinu sa svim silama
US should de facto grant a veto to any nuclear power over US national security policy. Kremlins strategy in Ukraine disproportionately depends on the West accepting these premises, making Russia vulnerable to changes in Western perceptions. Russian dependencies give the West opportunities to exploit or dismantle Russias capability to sustain the war against Ukraine.
Russia depends on the will of others more than many people realize. A lot of Russias capability to sustain the war in Ukraine is not inherent and is, therefore, vulnerable. The Kremlin acquired some of its capabilities by force, manipulation, or by exploiting Western resources and sanctuaries.Russia depends on basing in Belarus to attack Ukraine from the north. Russia depends on foreign trade routes and intermediaries to smuggle sanctioned goods.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
gooUser028, jos u vrijeme ruskog socijalizma, torture, bili su strsni podaci na sve navedeno, a kamoli danas u tzv demokratiji, agresije Rusije na Ukrajinu. Jos su ovi podaci minimilizirani.
da nije ramiz zmaj prodao bratoubilacku rakiju
Strasno. Previse divlje izgleda. Neuko i glupo.
To su te vrijednosti kojima teze prvosrbijanci.
ne, nego likovi ne izvrsavaju komande
Hmm na nekoga me ovo podsjeća
Ukrainci ne vole vodku,oni ne piju,ma nema sanse
I Dizdaruša pade radi ruskog ruleta. Jbg.
Postaje Horror Rat koji se mogao lako izbjeci.
U svakoj jedinici koja je ofanzivna imaš max 5% bistrih glava. I te se kasnije profilišu u prave borce, komadante neke ili u ratne profitere. Ostalo je sataraš. A i u satarašu imaš postotke koji su vrijedni pažnje. A opet imaš i pijanaca i ljudi na drogama koji odrade posla bruku. Da skratim. Rat je jbn.