Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rusija, Kina i Indija su vodece u BRICS-u, nijedna ta zemlja nije pojam demokratije, vladavine prava i ljudskih prava tako da nije neocekivano da se koriste ovim metodama ha ha ha. Da bi BRICS bio relevantan morao bi biti bolji od onoga sto radi zapad a ne gori.
vidimo na primjeru Gaze kakva je demokracija zapada i SAD. Kad sve sagledas bolje je biti uz rusiju
Kaži mi jel možeš da izvoziš slobodno robu u EU s obzirom da EU izvozi slobodno svoju u BiH?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Hahahaha zasto bi i jedna drzava koja tezi da bude civilizacija zeljela u brics??
ovo će kazahstanu 5x više zapad nadoknaditi.
Zasto se o ovome prica kao da americki embargo ne postoji?
Ma koji Brics, evo ni Kazahstan neće da uđe...
samo NATO I EU !!
Hajmo svi biti isti, ali bit ce kako ja kazem.
svaka novinarska agencija ima kodex da stiti i zastupa interese svoje zemlje samo Klix naziva borce za slobodu teroristima kako im zapad nalaze
Kazakstan na nagovor rusa nisu imali damu da glasaju ZA i rezoluciji o srebrenici. Nego su bili suzdrzani. Mada su imali prijetnje od putina da glasaju protiv. Ova zemlja se zestoko brani od ruske mreze.
BRICS je tu da se crpe resursi susjeda ;)
Zna i Aca da je BRICS u naprjed propala stvar zato eskivira Putina.
Stas davat podršku un-u likivi nikom nista vise ne mogu naredit (osim slabim) , taj savez se treba raspustit pod hitno.
Putin i XI imaju po 72 godine. Dokle njih dva zive i ideja o BRICSu ce zivjeti. Sve druge zemlje su preslabe, da bi se oruzjem ili korupcijom oduprle Zapadu. Kina je buducnost svjetske ekonomije. I koliko god se mi smijali Made in China, oni ce ekonomski vedriti i oblaciti sljedecom polovicom stoljeca. A rus se vara, ako misli da u njima ima prijatelja. jbga
Putin i XI imaju po 72 godine. Dokle njih dva zive i ideja o BRICSu ce zivjeti. Sve druge zemlje su preslabe, da bi se oruzjem ili korupcijom oduprle Zapadu. Kina je buducnost svjetske ekonomije. I koliko god se mi smijali Made in China, oni ce ekonomski vedriti i oblaciti sljedecom polovicom stoljeca. A rus se vara, ako misli da u njima ima prijatelja. jbga
BRICS ne šalje pozivnice, nego zemlje same odlučuju d ali će poslati zahtjev, a Kazahstan se odlučio na UN, i iz RU su poručili da poštuju tu odluku ali da Brics nije zamjena za UN nego "dodatak". A za zabranu uvoza paradajza i nekih sjemenki za sjetvu iz Kazah. u Ru. se već ranije znalo, obavijesteni su u septembru o 215 slučajeva, jer su dopremljene iz trećih zemalja. U RU je GMO hrana strogo zabranjena.
Šta tek čeka, Alexijusaa..!
Na vitamine prvo udaraju, zna Rus
Klix ovo napiše kao da je ovo neka katastrofa što neće da se pridruže. Hoćeš hoćeš, nećeš neće...ne znači nikakvo zalađivanje odnosa ili kažnjavanje po principu zapadnih "demokratija". Ofo sa fitosanitarnim sertifikatima je teška gluposta nije uopšte povezano. Kliks je naravno namjerno izbjegao da napiše da će Tokajev ići na Brics samit u Kazanu i saradnja Rusije i Kazahstana će se nastaviti potpuno normalno kao i prije.
Tako je, još u septembru je Rusija obavijestila Kaz. da obustave izdavanje fitosan. certifikate jer su od početka ove godine pronašli 215 slučajeva karantenskih objekata koje su prebačene iz Kazah. u Ru. ali iz trećih zemalja. Radilo se o paradajzu i nekim sjemenkama za sjetvu. Rusija strogo vodi računa o GMO hrani. Ali je Kaz. nastavio izdavanje cert. bez da su podnijeli izvjestaj o istrazi identifikacije sjemenki.