Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turizam je super, ali masovni turizam nije dobar. Tako da razumijem i podržavam ove ljude.
Najbolje je jelda ako bi ikako moglo da turisti posalju pare, al da ne dolaze nikako. Sta mislis sta ce se desiti iduce godine, sada kada je sve vise turista svjesno teroriziranja od strane lokalaca? Prestat ce dolaziti. Budzeti ce biti manji prvo 30%, pa 70% pa 90%. Pa ce onda biti problem nema love za najosnovnije stvari za lokalce.. I onda ce biti kukulele nema turista i pricat ce se price kako je prije sve bilo puno zivota.
upravo tako. u koroni kukali kako nema turista, a sada kukaju kako ih je previše. ko bi im ugodio?
ovi sto šetaju sigurno ne zive od turizma.
@divoora opet kmekećeš divoora moj. Ekonomski, Turska je 5 ekonomija Evrope i 11 ekonomija svijeta (GDP PPP). GDP PPP je pokazatelj kolika je tvoja istinita kupovna moć. Džaba ti 5,000 eura mjesečno ako je kupovna moć manja od nekog ko ima 1000. Turska je 5 najposjećenija zemlja u svijetu, Istanbul najposjećeniji grad na svijetu (20 miliona stranih turista) a u top 10 najposjećenijih gradova na svijetu su 2 iz Turske. Antalija je drugi nekoliko mjesta iznad New York-a.
Turska je velika proizvoačka ekonomija od prehrambene industrije, voće, povrće, meso, tekstil, medicina, mašine, auto industrija, bijela tehnika do vojne industrije za koji smo svi dosad čuli. Tako oko moje kad usporeuješ Tursku s drugima onda je pozicioniraš izmeu Njemačke, Francuske i Španije, Italije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
joooj nitko ne zna pametovati kao stanovnici bosne - citam komentare i ispada da je Spanija sad sirotinja ko Hrvatska ili Grcka i samo zivi od Turizma.. kao prvo, Spanija je 4.a ekonomija europe. kao drugo, spanija ima BDP po glavi 2.5x veci od Hrvatske sto znaci 5x veci od Bosne ili Turske. Imate brate Google - evo sto ne putujete ali imate internet i sve mozete saznati.
Prestanete izdavati apartmane i nema turista. Mislim da je ovdje "dalmatinski sindrom", da gosti dadnu pare ali da ne dolaze
Samo napraviti hotele i resorte sa vlastitom plažom kao što je to npr. u Egiptu.
Bravo ljudi
To se desava gradovima koji nemaju niti jednu granu privrede i ovise o turizmu, jbg nužno zlo ili razvite industriju onda ce te reci da vas truju i sl.
joj nitko ne zna pametovati k'o boshnjo. majko mila.. Barcelona npr ima veci BDP od Bosne i Hrvatske zajedno a ima duplo manje stanovnika .. sta baljezgas, imas google provjeri pa onda bubni nesto majstore. to sto ti kazes vrijedi za Hrvatsku koja stvarno nista nema. Spanija je ekonomski gigant, pa to je 4a ekonomija europe
Kuverat aranžman sto bi nadrealisti rekli.
Uskoro će opet neki virus ps će oni plakati za turistima kao prije
Ovako su Sarajlije opteretile Mostar,sto prolaskom na more sto u vikendice u Blagaj,ne znam sto ne ostaju u Sarajevu,Miljacka je bas lijepa.
imaju pravo u svojoj drzavi da rade sta hoce, da ne bi tebe pitali?
Sad znate kako je nama Hrvqtima kad vas vidimo
problem je sto su cijene otisle u nebo, lokalci ne mogu sastavit kraj sa krajem.
Shvatite ih. Uporedite ovo kod njih sa nasim gradovima koji imaju "jacu" bazu dijaspore. Bukvalno juli i avgust ne mozes voziti cestom, otici u restoran, kod majstora itd. Zivot za lokalce postane nemoguc.
Daš mu apartman,ono klimu na 16 i cijelu noć pusti vodu teče
Sve je to uračunato u cijenu apartmana.
Nisu to kulturni turisti kao prije.
I u BiH treba zabraniti ili u najmanju ruku strogo regulisati turizam.
Cuj zabraniti, aj se pokrij jorganom svega ti.
Guzvom protiv guzve! mudro