Građani uznemireni
3

Tokom noći napadnut još jedan ruski grad: Kod Kurska oboreno nekoliko dronova

I. M.
Ruski grad Kursk (Foto: TASS)
Ruski grad Kursk (Foto: TASS)
U noći 2. juna dronovi su napali ruski grad Kursk. Lokalne snage protivvazdušne odbrane oborile su "nekoliko" dronova, rekao je guverner Kurske oblasti Roman Starovoit.

“Večeras je nekoliko ukrajinskih dronova oboreno u blizini Kurska od strane sistema protivvazdušne odbrane. Molimo stanovnike Kurska da ostanu mirni, grad je pod pouzdanom zaštitom naše vojske“, uvjerio je čelnik regiona na svom telegram kanalu. Zamolio je i da se svako ko pronađe sumnjiv predmet javi hitnoj službi 112.

Eksplozije su se čule u različitim dijelovima grada. Bilo ih je najmanje tri, piše lokalno izdanje "Prijatelj za prijatelja". Pojedini lokalni mediji, pozivajući se na informacije građana, izvještavaju da je bilo oko sedam eksplozija. Telegram kanal Mash također potvrđuje glasne zvukove u blizini željezničke stanice.

Usljed napada dronom oštećena je stambena petospratnica. Nepoznati predmet uletio je u ulaz zgrade, piše Telegram kanal Baza. Ova informacija još nije zvanično potvrđena. Nema podataka o žrtvama.

Dan ranije, stanovnici sela Gogolevka u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti ostali su bez struje zbog pada municije drona u trafostanicu, izvijestio je guverner Starovoit.

Ukrajina je tokom protekle sedmice napala Krasnodar i Moskvu dronovima. U Krasnodaru je moguća meta za dronove bio TV toranj, koji omogućava mobilnu komunikaciju ne samo sa gradom, već i sa južnim okrugom. Dronovi su pogodili i rafinerije nafte Afipsky i Ilsky na Krasnodarskom teritoriju.

  1. maja ove godine dronovi su napali Podmoskovlje i Moskvu. Njihovi ciljevi bili su rezidencija predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i kuće njegove pratnje na Rubljovki, pisao je telegram kanal "Možemo objasniti".