Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci ne bi trebalo biti više donera sa svinjskim mesom.
Čudi me zašto to T. nisu prije uradili. I šta mi čekamo za ćevape?
Samo brate ne dirajte Tursku i turske stvati stanovnicima FBIH protektorata - odmah im dan pokvarite. Kebap je Turski a Turska je uspjesna, prosperna i moderna demokratija i san svakog stanovnika FBiH protektorata.
bilde procitaj text jos jednom. koliko milijardi donera pjednu nijemci
Ne znam kako neko može da jede ovo. Izokrećemi se želudac od smrada krad prođem pored kebab kioska.
istina ima ih svakavih i ja sam tako govorio na pocetku sad znam razliku u mesu i jedem samo na provjerenim mjestima! a imam srecu da ispod moje zgrade turcin drzi kebeb radnju i uvijek mu je frisko meso i bez zacina kao na drugim mjestima! slobodno dodji ja te castim donerim kada hoces
Presmjesno..mozda ce se postovati pravila u Turskoj i Njemackoj...al na balkanu ce uvijek biti naseg donera..s mljevenim mesom itd..
jos da citas tekst
Zvanicno postoji oko 140 vrsta donera.
KEBAB MU POLJUBIM, STO MU DONERA.
Recept se ne moze mijenjat i nije tradicionalan a to sto neko zeli da je 100% tursko jbg, drugo su zelje a drugo je istina, u svabiji se doner preoblikovao toliko puta da ta vrsta ne moze bit patentirana kao tursko, jedino sto moze bit tursko patentirano je doner kakav je u turskoj a taj nitko nece jest amen
I Turci prave Pizzu, ali ne prave Napolitanu. Ako se Kebab zastiti, onda mogu svi da ga prave, ali nece biti "turski". Tacno znas gdje ides da jedes
sto se tice doner kebaba to nije tursko jelo nego njemacko jelo nastalo u toj simbiozi turske i njemacke tako da ga turci sto se toga tice mozete **** njemcima i poklopit se jer je doner kebab za klasu bolje jelo od vasih pljeski punih povrca tj vase verzije
@xxx838 Nema veze ni sa njemackom kulturom ni kulinarstvom. Pripremio ga je Turcin na malo izmjenjeni tradicionalni nacin. Pokusao ga patentirati u Berlinu i odbijen je. Patentiran je u Istanbulu. Doner Kebab je patentirano 100% tursko jelo. Mogao je biti i njemacki ali po njihovoj zelji....NIJE
Bisanac je izmislio Bosna Wurst
Za xxx549 Ne, nije tacno. Doner je turski kebab koga je turski radnjk originalno pripremio u njemackoj. Dakle jest posluzeno u njemackoj kao takav ali je background turski. Taj turcin je pokusao to patentirati u njemackoj...ali svabe nisu htjele jer im se to gadilo tada. Tako je Doner zavrsio patentom u Istanbulu sto je i pravedno. Zaveden je u Turskoj i to je 100% tursko jelo. Ko je kriv njemackoj sto je takva kakva jest.
I mi trebamo ovako sa cevapima i burekom uraditi. Smrt falsifikovanom bureku i cevapima !
Mozda jesu turska jela u pocetku bila, ali danasnji bosanski burek i bosanski cevap su nesto sasvim drugo, i samim tim su bosanska jela