REPROGRAMIRANJE PONUDE
32

BMW-ov Coupé SUV X4 uskoro odlazi u penziju

E. L.
U Minhenu nisu objavili kada će napraviti posljednji X4, ali su rekli da je za njegovo skoro penzionisanje "kriv" novi X2.

Prema posljednjim informacijama iz bavarske automobilske kompanije, druga generacija Coupé SUV-a X4 oko čijeg su se izgleda koplja uveliko lomila neće još dugo biti u ponudi BMW-a, što je potvrđeno na premijeri nove generacije modela X3.

Uz činjenicu da je Coupé X4 ove godine među najslabije prodavanim SUV modelima BMW-a, kao razlog za skoro penzionisanje navedeno je da s dolaskom druge generacije modela X2, koji je sada znatno veći i sofisticiraniji, za X4 više nema prostora u velikom društvu BMW-ovih X modela.

U BMW-u tvrde da bi novi X3 trebao uspješno popuniti prazninu koja će nastati nakon povlačenja X4 i biti rješenje za kupce kojima novi X2 nije dovoljno veliki, a X6 im je preskup. S obzirom da X3 u salone stiže u posljednjem kvartalu, očekuje se da će X4 biti povučen prije kraja godine. Nismo među onima, koji će žaliti što odlazi u istoriju.

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, manja karoserijska verzija na temu BMW-a X6 mogla bi se opet pojaviti na sceni 2027. godine, ali u varijanti iX4 koju bi pokretali samo elektromotori.

BMW