Cijena od 36.900 KM
27

Godinu dana Cheryja u BiH: U ponudi novi Tiggo 4 Pro, četvrti model marke na bh. tržištu

A. M.
Foto: Klix.ba
Marka Chery je prisutna već godinu na bh. tržištu. Nakon većih SUV modela FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro, kineska marka preko uvoznika za našu zemlju Grand Automotive d.o.o. Sarajevo predstavlja četvrti model u ponudi – Tiggo 4 Pro. Najmanji model marke, u okviru ponude u BiH, stiže s bogatim paketom opreme, s 1.5-litarskim benzincem i primamljivom promotivnom cijenom od 36.900 KM.

Novi val dolaska kineskih brendova na bh. tržište poklopio se s trendom rasta popularnosti formata SUV vozila, pa smo od samog početka naišli uglavnom na ponudu modela iz C i D SUV segmenta.

Međutim, evropski lider je B SUV segment, a do sada smo u toj niši imali samo MG ZS, na kraju zbog cijene i najprodavaniji kineski model na domaćem tržištu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Novajlija iz Cheryja, pod nazivom Tiggo 4 Pro, popunjava ponudu u tom segmentu, a to će značiti i za marku i za uvoznika, jer je i cijena mnogo prizemnija u odnosu na veće modele. Iako Chery ima i manji model u ponudi s dužinom od 4,17 metara – Tiggo 2 Pro, koji se trenutno ne prodaje na našem tržištu, azijska politika se zasniva na tome da uvijek ponude više, pa shodno tome Tiggo 4 Pro je znatno veći od prosjeka klase. Naime, najmanji Cheryjev model u BiH dug je 4,32, širok je 1,83 i visok 1,66 metara.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Rekli bi, Tiggo 4 Pro je onaj tip automobila koji može pomiriti sve potrebe. S jedne strane zgodan format za vožnju po gradu, a s druge strane odmjeren i za odlazak na dalja putovanja. Tome će pomoći i prtljažnik koji raspolaže s osnovnim kapacitetom od 340 litara.

Na robusno skrojenu vanjštinu s prepoznatljivom rešetkom maske uklopljeni su glomazni točkovi od 18 inča. Auto vizuelno djeluje veće od većine sličnih modela u segmentu.

Jedan je paket opreme u ponudi – Comfort i jedan benzinski motor od 1,5 litara zapremine i 95 KS snage (138 Nm) s prosječnom potrošnjom od 7,6 litara. Serijska oprema je više nego obilna u ovom paketu, uključujući čak i metalik boju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Cijena ovako konfigurisanog automobila iznosi 39.900 KM. Međutim, uvoznik je pripremio promotivnu cijenu od 36.900 KM koja će važiti do početka 12 mjeseca. Svi Chery modeli stižu standardno s garancijom od 7 godina ili 150.000 kilometara.

Novost za marku Chery u Bosni i Hercegovini je proširenje prodajno-servisne mreže. Pored partnera u Sarajevu, cjelokupnu ponudu Chery automobila potencijalni kupci sada mogu pronaći i u Banja Luci, a novi partner je NV d.o.o. Banja Luka.