Stiže nešto "radikalno"
57

Rimac uklonio sve stare postove na Instagramu, očekuje se predstavljanje novog hiperautomobila

D. B.
Nakon uzbuđenja koje je izazvao hiperautomobilom Bugatti Tourbillon i novim robotaxije, hrvatski biznismen i vizionar Mate Rimac priprema se za još jedno veliko predstavljanje. Njegova kompanija Rimac Automobili je uklonila sve stare postove s Instagrama, osim teasera koji najavljuju "novu veliku stvar".

Rimac nije otkrivao nikakve zvanične informacije o novom automobilu, ali teaseri otkrivaju stražnji karbonski spojler i haubu koja je potpuno drugačijeg oblika u odnosu na Neveru.

"Are you Rebellious? Are you Radical? Are you Rimac?", stoji u novom opisu profila hrvatske kompanije.

Uklanjanje sadržaja s profila svakako je ekstreman potez, no kompanija ga ipak koriste kada imaju nešto radikalno u pripremi. Sada se špekuliše da li će Rimac predstaviti potpuno novi hiperautomobil, hibrid ili nešto treće.

Mediji posvećeni automobilizmu očekuju ekstremniju Neveru s još više snage i naprednom aerodinamikom. Direktor kompanije Mate Rimac je oduvijek govorio da je aktuelna Nevera više hiper GT nego nešto dizajnirano s fokusom na stazu.

Nevera je oborila brojne rekorde te je najbrži produkcijski električni automobil na Nurburgringu s vremenom kruga 7:05,298, a ako zamislimo ovaj automobil s više snage izvučene iz njegova četiri elektromotora, boljom aerodinamikom, spojlerima i gumama s većim prijanjanjem, vrijeme kruga na Nurburgringu bi palo ispod sedam minuta.

Ekstremnija Nevera bi mogla pomoći u poboljšanju prodaje hiperautomobila, a i sam Rimac je u maju rekao da nije prodao 150 primjeraka Nevere planiranih za proizvodnju jer bogati kupci preferiraju hiperautomobile s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.

"Čišćenje" profila na Instagramu ima zanimljiv tajming, jer bi Rimac mogao otkriti misteriju tokom Monterey Car Weeka u Kaliforniji.