Izgled i snaga
10

Autoid tunirao BMW M2, razvija 570 KS

D. B.
Tuning kuća Autoid je za svoj novi projekt izabrala BMW G87 M2 i nazvala ga TR87 Edition, a proizvest će svega 10 primjeraka.

TR87 Edition ima karbonski bodykit, unaprijeđeni izduvni sistem i opcioni paket koji poboljšava upravljivost, a sve navedeno zajedno pruža bolje iskustvo vožnje.

Autoidov najnoviji TRE bodykit čini BMW G87 M2 još agresivnijim, paket uključuje izraženiji spliter, drugačije usisnike za hlađenje, oštrije pragove, veći stražnji difuzor, podesivo stražnje krilo, opciona krilca za stražnji branik i prednje blatobrane s otvorima.

Iz kompanije tvrde da se u izradi svih komponenti koriste ista karbonska vlakna koja se upotrebljavaju u proizvodnji BMW M Performance dijelova, a to garantuje vrhunski kvalitet i OEM završnu obradu. Iako je inspirisan modelom M2 F87 CS. dizajn ne mijenja već polarizirajuće linije modela G87.

Britanski tuner ističe da aerodinamične komponente ne unapređuju samo izgled, nego i stvaraju do 108 kilograma downforcea pri brzini od 193 km/h, a koji je ravnomjerno raspoređen između prednje i stražnje osovine.

Paket TR87 uključuje i M Performance komponente za prilagođavanje visine ovjesa, pomoću kojih se M2 spušta bliže tlu. Milltek Sport OPF-Back izduvni sistem nudi bolji zvuk te omogućava više snage i obrtnog momenta.

Za BMW M2 je dostupan i opcioni Handling Package, koji uključuje MSS Hybrid podesive opruge i još nekoliko komponenti ovjesa, ali i set Yokohama AD09 guma.

Radilo se i na softveru automatskog mjenjača, upravljanja, diferencijala i ovjesa.

Detalji o modifikacijama 3,0-litarskog twin-turbo rednog "šestaka" nisu objavljeni, no poznato je da sada razvija 570 KS i 665 Nm obrtnog momenta u odnosu na fabričkih 460, odnosno 480 KS.

Modificirani M2 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde, 0,7 sekundi brže od fabričkog.