Iako imaju "zvijer" za to
50

Vlasnici BMW-a M5 gotovo nikad ne voze na stazi

D. B.
Sretnici koji u svojim garažama imaju BMW M5 vrlo rijetko se odlučuju da u ovim snažnim automobilima uživaju vozeći ih na stazi.

Daniela Schmid, produkt menadžerica za M5, podijelila je nekoliko podataka koji se odnose na kupce modela M5 i njihove navike.

"Poznato nam je da veoma mali procent vlasnika modela M5 bar jednom vozio na stazi, dok to gotovo niko ne radi konstantno", rekla je ona.

Uprkos tome, iz BMW-a ističu svoju posvećenost proizvodnji M modela sposobnih za stazu. U kompaniji vjeruju da je ključno da svi M modeli imaju dobre performanse na stazi, uprkos tome što većina vlasnika ne koristi te mogućnosti.

"Za nas je važno da se svaki M model može koristiti na stazi. Ukoliko ima kupaca koji to žele, oni to mogu činiti bez problema, ali je taj potencijal dostupan i kada svakodnevno voze automobil", kazala je Schmid.

Tipični M5 kupac je srednjovječan čovjek, često poduzetnik ili je u visokom menadžmentu. Ovi kupci obično imaju iskustva s drugim M modelima prije nego pređu na M5. Postoji i mali, ali rastući broj žena koje su zainteresovane za model.

Zanimljivo, prosječna starosna dob kupaca modela M5 je u padu. Ova promjena dolazi s azijskih tržišta, gdje mladi IT i softverski profesionalci s velikim prihodima kupuju M modele.

Vezani članci