Saradnja s Bognerom
48

Volkswagen ID.3 GTX Fire+Ice odaje počast kultnom Golfu

D. B.
Volkswagen je predstavio model ID.3 GTX Fire+Ice na događaju ID. Meeting u Locarnu u Švicarskoj, a riječ je o unikatnom modelu kreiranom u partnerstvu s modnim brendom Bogner, kojim odaje počasti modelu Golf Fire and Ice iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Iako se uglavnom najveći zaljubljenici sjećaju specijalnog Golfa, iz Volkswagena ipak kažu da je doživio "iznenađujući uspjeh" te da je dostigao "kultni status". Upravo je to poslužilo kao inspiracija Volkswagenovom tehničkom razvojnom timu da kreira novi model.

Jasnu referencu na prošlost predstavlja Electrtic Violet eksterijer, a to je zapravo reinterpretacija boje koja je krasila originalnu specijalnu verziju Golfa. Sadrži tamno plavu bazu, kao i staklene perle koje čine da se hatchback čini tamno plavim, ljubičastim ili crnim, ovisno o uvjetima osvjetljenja.

Osim specijalne boje, snažni hatchback krase i Flaming crveni detalji te mat grafike, kao i 21-inčni set felgi s plavim i eloksiranim ukrasima.

Unutrašnjost Golfa Mk2 Fire and Ice je kultna, ali u Volkswagenu ovog puta nisu slijedili isti recept. Umjesto toga specijalni ID. 3 GTX ima crna sjedišta s Flaming crvenim ili Ice plavim detaljima.

Pomenute boje su kombinovane s patentnim zatvaračem koji je inspirisan Bogner jaknama. Otvaranjem se otkriva logotip Fire+Ice, kao i obloga koja oponaša presvlake originalnog automobila-

Volkswagen je pripremio i specijalne patosnice te unikatne papučice od nehrđajućeg čelika, čije grafike Play/Pause mijenjaju Fire and Ice.

S obzirom na činjenicu da je model baziran na modelu ID. 3 GTX Performance, pokreće ga nazad smješten motor, koji isporučuje 326 KS i 545 Nm obrtnog momenta. Električni automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi prije nego dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 200 km/h. Napaja ga litij-jonska baterija kapaciteta 79 kWh, koja osigurava domet do 601 km. Kada se isprazni, korištenjem 185 kW DC brzog punjača se napuni od 10 do 80 posto kapaciteta za samo 26 minuta.