Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
mislim da neko ko se bavi eksploatisanjem našeg rudnog bogatstva i ne bi trebao biti dobrodošao kod nas. Mi umjesto da prodajemo namještaj, prodajemo balvane, pa za jedan šleper dobijemo jedan ormar. gdje je tu logika po BiH? nema je, to se zove pljačka
Ili je ovaj puko ili nikad nije bio u Varešu. Što ne odeš Faruče u Vareš?! Kakvo 5. mjesto, kakvo povecanje? Grad pust, zgrade oronule, fabrike urušene, putevi losi
Ovaj stručLJak i dalje promoviše rudarske nazovi investicije. Da ti jedan rudnik hoće otvoriti pod prozorom. Moguće je dobiti rudnu rentu od 1%, najniže poreze imamo. Od tih resursa nećemo imati ništa osim da se strane kompanije bogate. Vode, šume i poljoprivredno zemljište su nam mnogo vrjedniji resurs od rudnika teških metala ili drugih štetnih projekata po našu životnu sredinu, od kojih osim nekoliko radnih mjesta nemamo ništa. Sikter i ti i tvoja struĆnost.
Kaže: "Zamislite kakav bi to bio doprinos ekonomiji Bosne i Hercegovine kada bi imali desetak takvih investicija u različitim sredinama, poput ove Adriatic Metalsa ...". Neka hvala, desetine hektara visoke šume posječeno, između ostalog i u vodozaštitnoj zoni, studije utjecaja na okoliš koje nisu uspjele pokazati ni da hoće ni da neće biti štetnog utjecaja na vode, protuustavna "privremena" pretvorba zemljišta itd itd. I kaže lik zamislite desetak takvih investicija.
Ali uvijek su strane investicije. Ako je domaca investicija onda to ne valja. I sta konkretno ima Vares i FBiH i BiH od svojih rudnika?! Da vam pojednostavim od 100 miliona maraka mi imamo 1 milion maraka.
Stranci zele exploataciju a mi cemo dobiti mrvice u vidu 100% povecanja poreza.
počnite se bavit sitnom elektronikom ,Uvezi iz kine i sklapaj, pa to radi pola evrope i pola istoka , a vi bi koks da pravite, pa pravi ga na iliđi sa arapima .
ovome tzv stručnjaku bi preporučio da malo više umače i da se ne zamara glupostima
Faruk Hadžić je čisti dokaz da inteligencija i stepen obrazovanja ne idu ruku pod ruku! Zaljubljenik bogaćenja stranaca ne mari za nenadoknadive štete za život i zdravlje ljudi, već nas želi uvjeriti da se trebamo oduševiti kratkoročnim parama tj mrvicama stranih kolonizatora. Ne znam zašto, ali mi nešto pojam "petokolonaš" cirkuliše glavom. Uz to je dodatno uhljebljen u Nadzorni odbor BH Telekoma
Zapratite Hajriju Cobo, kako se zena bori za zemlju, ona je dosla do vrhovnog zbog Adriatic M., svaka cast zeni, da smo svi ko ona, da joj se pridruzimo, ne bi nas niko pravio budalama
Zamolio bih strucnjaka da nas preskoce ovakve investicije. Hvala
Trojkin strucnjak...
Što se tiče stranih investicija, bolje jedna domaća nego 100 stranih. U tudjoj ruci samo klinac raste
Porez na dohodak u Skandinaviji je 34%. Drzastična razlika. 10% je smijurija, od tog se ne mogu isfinacirati osnovne potrebe stanovnistva.
Dva ekonomska stručnjaka su se profilisala ovdje. Zanimljivo je da isti platu zarađuju na budžetu. Nemaju neke veće ambicija. Pa rade neke usporedbe cijena pa krompir košta oko 2 km. Evo usput onako akcija u jednom trg lancu 10 kg krtole 5 maraka i koji fening
Slab si ti ekonomista kada ili nevidis ili ne zelis da kazes da razlog povecanja prihoda veliki broj turista, prije svega iz bogatih Arapskih zemalja. A za taj uspjeh treba odati priznanje viziji SDA!
Interesantno sta i kako se ovdje komentarise podatak o 10 opstina sa najvecim porezom na dohodak gradjana. Ja bi samo prokomentsrisao ili kontatovao po KO zna koji put: KO se ovdje sepuri da su najvrijedniji narod u drzavi, ali ako pogledas tabelu imamo samo jednog predstavnika u prvoj ligi, a na putu pred ispadanjem iz prvo live:-)
Dr Zlatan Begić: "SDP i trojkaši, pod palicom ambasada, te Čovića i Dodika, upravo prave veliku Srbiju i veliku Hrvatsku na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. U tome prednjače islamofobi sa 0% mozga, ali i ostatak daje svoj doprinos pristajući da bude dio tih struktura. Svanulo?".