Ovaj stručLJak i dalje promoviše rudarske nazovi investicije. Da ti jedan rudnik hoće otvoriti pod prozorom. Moguće je dobiti rudnu rentu od 1%, najniže poreze imamo. Od tih resursa nećemo imati ništa osim da se strane kompanije bogate. Vode, šume i poljoprivredno zemljište su nam mnogo vrjedniji resurs od rudnika teških metala ili drugih štetnih projekata po našu životnu sredinu, od kojih osim nekoliko radnih mjesta nemamo ništa. Sikter i ti i tvoja struĆnost.
Kaže: "Zamislite kakav bi to bio doprinos ekonomiji Bosne i Hercegovine kada bi imali desetak takvih investicija u različitim sredinama, poput ove Adriatic Metalsa ...". Neka hvala, desetine hektara visoke šume posječeno, između ostalog i u vodozaštitnoj zoni, studije utjecaja na okoliš koje nisu uspjele pokazati ni da hoće ni da neće biti štetnog utjecaja na vode, protuustavna "privremena" pretvorba zemljišta itd itd. I kaže lik zamislite desetak takvih investicija.
Ali uvijek su strane investicije. Ako je domaca investicija onda to ne valja. I sta konkretno ima Vares i FBiH i BiH od svojih rudnika?! Da vam pojednostavim od 100 miliona maraka mi imamo 1 milion maraka.
Prikaži sve komentare (32)