Sastojci za biskvit su:
- pet jaja
- pet kašika glatkog brašna
- dvije kašike kakaa u prahu
- pet kašika šećera
- jedna vrećica vanilin šećera
- pola vrećice praška za pecivo
Sastojci za kremu su:
- 250 mililitara vrhnja za šlag
- jedan šlag fix
- jedna vrećica vanilin šećera
- tri kašike tekućeg meda
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca, a onda ih umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite s šećerom dok ne dobiju pjenastu strukturu i onda dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Nastavite mutiti dok ne dobijete jednaku strukturu. Potom postepeno dodajte bjelanca i pjenjačom lagano umutite kako bi smjesa ostala prozračna.
U najveću tepsiju stavite papir za pečenje i rasporedite smjesu. Biskvit pecite oko 10 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi. Kasnije ga prerežite na dvije jednake polovice.
Velika tepsija je obavezna kako bi biskvit bio tanak. Također, morate znati da koru dijelite na dva dijela, jer je tako jednostavnije nego da režete po sredini.
Dok se biskvit hladi, vrhnje za šlag umutite zajedno sa šlag fixom. Potom dodajte vanilin šećer i med pa kratko umutite. Smjesom premažite jedan biskvit pa poklopite drugim. Ostavite da se hladi barem dva sata u frižideru.