Jesenja slastica
9

Pripremite tiramisu s kestenom: Najukusniji kremasti desert

D. V.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jesenski period donosi i posebne recepte poput tiramisua s kestenom kao jednog od najukusnijih kremastih deserata.

Odličan spoj okusa oduševit će sve one koji isprobaju ovaj ukusni kolač koji se i lako priprema.

Sastojci:

  • 100 grama šećera u prahu
  • tri decilitra slatkog vrhnja
  • 200 grama kesten pirea
  • 400 grama mascarponea
  • dva decilitra crne kafe
  • piškote
  • kakao

Priprema:

Kesten pire stavite u blender, dodajte mu jedan decilitar slatkog vrhnja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Od preostalih dva decilitra slatkog vrhnja napravite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se svi sastojci ne povežu. U sve to dodajte kesten i promiješajte. Na kraju dodajte šlag i povežite ga sa kremom.

Uzmite dvije piškote i namočite ih u kafu, a zatim stavite na dno čaše. Na to dodajte veliku kašiku kreme i opet stavite red piškota i kašiku kreme, a zatim sve pospite kakaom. Čaše punite sve dok ne potrošite kremu. Ukoliko vam serviranje u čašama nije praktično, tiramisu možete napraviti i u jednoj većoj posudi po želji.