Ja bi mu samo postavila pitanje kada vec kaze da svako moze uspjeti u BiH ako se se specijalizira u svom poslu i trudi da uci i ulaze u karijeru, zasto mi (citaoci) na njegove slike nismo saznali dok je bio u BiH? Lako je iz inostranstva pametovati.. zivjela sam u Bosni i znam sta je Bosna.
Zato sto za mnoge talentovane, ucene ili obrazovane ljude i strucnjake ne cujes dok ne odu vani. U BiH mogu samo da potonu u onom sivilu, svijetu podobnih i uhljeba. I ja sam tek progledala kad sam otisla da radim vani, napredovala vise ovde za godinu nego sto bih u BiH za deset. Plus, imam respekt od kolega, pretpostavljenih, a da ne pricam o uslovima istrazivanja, opreme, itd.
@melka Odgovor je trziste. Slike koje je postavio, cini mi se, uslikane su u SAD-u. U LA-u ce naci trzisnu priliku tj. nekoga ko ce ga platiti da uslika cetkicu za zube i slicne stvari. Nije nikakva ruzna prica o dragoj nam zemlji ali je jednostavna cinjenica da tolikog trzista u zemlji nema. Stvari su slozene, pocinje od sudstva pa do ekonomije. Ima kod nas proizvodnje ali vecinom polu-proizvoda. Nadam se da ce doci ce vrijeme kad budemo plasirali sopstene proizvode na trzista.
Prikaži sve komentare (85)