Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijelovita žitarica ?? Cijelovita može biti npr. država. Tekući može biti račun, tekući problem, tekuća godina a jogurt je TEČNI ! 😂😂. Kakva je to goveđa gramatika ?
Kod nas doručak, burek, uštipci sa suhim mesom, ćevapi, sendviči...o kakvom zdravom obroku pričamo?
Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje 😂
Da li je itko čuo za 44 godišnju princezu iz Tajlanda. Proguglajte. Osvjestimo se.
Kada pravimo pivu prvo potopimo žito i dodajemo šećer. To isto radi voće kad jedemo pahuljice. Stvar alkoholno vrenje. Šta ovakav obrok radi želucu i crijevima to je poseban problem. Zato ljudi, naucimo svoje tijelo kako radi i osnovno znanje o svome tijelu i niko nam neće trebati da nam pametuje šta je zdravo a šta nije. Do tada ćemo svi biti bolesniji i umiraćemo sve više od raka.
KaDa jedemo pahuuljice sa mlijekom ili jogurtom žitarica se nadoji ovom tećnošću i ne može je ptijalin- amilaza rastvoriti. Posljedica je da se hrana ne moze provariti i stvara tezinu u zelucu i osjecaj sitosti koji imamo je posljedica višesatnog probavljanja ove sluzave hrane. Šlag na tortu je voće, bilo sušeno koje je mnogo slađe ili svježe. Voće se vari kiselinom a žitarica bazom, ova dva probavna enzima se poništavaju i neutrališu. To smo ucili u osnovnoj skoli.
Mene zanima koju školu je zavrsio ovaj nutricionist! Kada nešto jedemo moramo znati koji enzim probavlja tu vrstu namirnice. Za pahuljice kone jedemo potreban je ptijalin koji u pljuvački rastvara škrob, djelomično pankreas izlučuje ptijalin da dovrsi probavu.
Zveknem mamine ustipke ,sa mladim sirom i suhim mesom. Pa mati donese pekmez od jabuke. Pa solja toplog mlijeka. Jedna je majka
Herbert Shelton je objasnio u knjizi Orthotrophy kako je većina te hrane skroz nezdrava. Žitarice, jaja, kaše, kao i miješanje razne hrane koja se samo smije jesti odvojeno. Za zdravlje ne treba mnogo. Samo se prestati trovati nezdravom i nepravilnom. Nažalost 90% hrane je nezdravo. Kad ne radite ništa, kad ne jedete ništa, odjednom vam nestanu sve bolesti. Samo što ne možete dugo ne jesti ništa, već pravilniju hranu onda, kao u toj knjizi.
sun bathing jel to ono kad cmar suncaju
Neko je vec pisao a ja cu ponoviti: Moze li neki clanak o tome kako se udebljati za nas sa brzim metabolizmom?
Znaci isti sam kao tvoj brat. Ne biram sta jedem i kad jedem vec samo trpam. Ali koliko god da pojedem idem bar dva puta dnevno u wc na veliku nuzdu. Ponekad i tri puta a nekada i cetiri. Imam taj lean muscle i bas nizak body fat ali bas bih volio kad bi i bar malo mase imao..
Ja ću ti objasniti. Imaš rješenje u mojim omiljenim knjigama Herbert Sheltona: Fasting and Sun Bathing, i Orthotrophy. Rješenje je u postu tj. ne jedenju hrane. Ne radi se o genetici ni brzom metabolizmu. Fazon je kad si bolestan, ma koliko jeo, kako kome, ne možeš se udebljati. Isti sam i ja. Jednom kad dobro smršaš, ispostiš i popraviš hranu, lahko se udebljaš, čak i ako ranije nikad nisi mogao. U toj drugoj knjizi sve imaš o hrani, a u prvoj sve o tom postu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)