Povrće je bitno u procesu mršavljenja: Ovo su trikovi koji će vam pomoći da povećate njihov unos

Za svaki obrok pokušajte da se na polovini vašeg tanjira nađu različite vrste svježeg ili kuhanog povrća. Ovo jednostavno pravilo povećava unos vlakana i dodaje više bitnih vitamina i minerala. Svaki put pokušajte ubaciti nešto dodatno. To može biti malo avokada ili cherry paradajz.
Započnite jutro zelenim smoothijem ili toplim čajem od đumbira i zdjelom voća s granolom i jogurtom. Konzumacija voća u ranim jutarnjim satima izvrstan je način da potaknete energiju i vitalnost.
Za povećanje sadržaja vlakana u varivima dodajte konzervirani grah, leću ili slanutak. Mahunarke su također bogate proteinima i izvor su energije, tako da su izvrstan dodatak obroku.
U svoju ishranu možete dodati pečeni slatki krompir, koji može biti zdravija alternativa prženom krompiru. Dodajte smrznuti špinat umacima za tjesteninu i varivu. Špinat je prilično neutralnog okusa i odlično će se "stopiti" s drugim jelima.
Za dodatnu hrskavost i hranjive tvari, razmislite o dodavanju klica, poput brokule i kupusa. Prepuni su vitamina C, a dodat će i vlakna. Također, možete ubaciti artičoke ili paprike na žaru u mješavinu začina.
Umjesto da pravite standardnu salatu od zelene salate, paradajza i krastavaca, proširite svoje vidike i pokušajte uključiti različite teksture i okus. Grah, avokado, kukuruz šećerac, cvekla i pečeni slatki krumpir mogu obogatiti vaše salate.