Povrće je bitno u procesu mršavljenja: Ovo su trikovi koji će vam pomoći da povećate njihov unos
![Foto: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_250207129.jpg?v=1)
Za svaki obrok pokušajte da se na polovini vašeg tanjira nađu različite vrste svježeg ili kuhanog povrća. Ovo jednostavno pravilo povećava unos vlakana i dodaje više bitnih vitamina i minerala. Svaki put pokušajte ubaciti nešto dodatno. To može biti malo avokada ili cherry paradajz.
Započnite jutro zelenim smoothijem ili toplim čajem od đumbira i zdjelom voća s granolom i jogurtom. Konzumacija voća u ranim jutarnjim satima izvrstan je način da potaknete energiju i vitalnost.
Za povećanje sadržaja vlakana u varivima dodajte konzervirani grah, leću ili slanutak. Mahunarke su također bogate proteinima i izvor su energije, tako da su izvrstan dodatak obroku.
U svoju ishranu možete dodati pečeni slatki krompir, koji može biti zdravija alternativa prženom krompiru. Dodajte smrznuti špinat umacima za tjesteninu i varivu. Špinat je prilično neutralnog okusa i odlično će se "stopiti" s drugim jelima.
Za dodatnu hrskavost i hranjive tvari, razmislite o dodavanju klica, poput brokule i kupusa. Prepuni su vitamina C, a dodat će i vlakna. Također, možete ubaciti artičoke ili paprike na žaru u mješavinu začina.
Umjesto da pravite standardnu salatu od zelene salate, paradajza i krastavaca, proširite svoje vidike i pokušajte uključiti različite teksture i okus. Grah, avokado, kukuruz šećerac, cvekla i pečeni slatki krumpir mogu obogatiti vaše salate.