![Ilustracija: Shutterstock](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_190603014.jpg?v=1)
Ilustracija: Shutterstock
Baklava od Nutele najbolji je desert koji ćete moći pripremiti za svoje goste za Ramazanski bajram. Hrskava kora ispunjena Nutelom i sjeckanim lješnjacima zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, a ono što je najbitnije, lako ju je spremiti.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu baklave:
500 g kora za bakalvu 500 g Nutelle 200 g pečenih lješnjaka 200 g istopljenog putera malo ulja
Za preliv:
1,5 čaša šećera 2 čaše vode
1 kašičica soka od limuna
Način pripreme:
Lješnjake ispecite i isjeckajte. Puter istopite i pomiješajte s uljem. Tepsiju u kojoj ćete peći baklavu premažite puterom. Stavite koru i premažite je puterom.
Ponovite postupak pet puta. Potom petu koru premažite Nutelom. Pospite pečenim lješnjacima. Preko stavite koru, premažite je puterom. Postupak ponovite pet puta. Opet premažite Nutelom i stavite lješnjake. Redajte ponovo kore.
Oštrim nožem isijecite baklavu i stavite da se peče. Skuhajte agdu. Već pečenu baklavu zalijte agdom i pustite da upije.
Možda vas zanima
Vezani članci
Isprobajte recept
Djevojačka želja je kolač u kojem će uživati ljubitelji čokolade i oraha
Sočni i mekani desert