Jednostavna priprema, a fantastičan okus: Baklava s makom je desert koji će vas oduševiti
Ukoliko ste ljubitelji baklava i maka, trebali biste isprobati ovaj recept. Riječ je vrlo jednostavnoj pripremi baklave, a okus će vas oduševiti.
Ukoliko ste ljubitelji baklava i maka, trebali biste isprobati ovaj recept. Riječ je vrlo jednostavnoj pripremi baklave, a okus će vas oduševiti.
Nakon što je kutija za glasanje postavljena kod kampusa Univerziteta u Sarajevu privukla pažnju prolaznika, građani su primijetili još jednu sa zanimljivim pitanjem postavljenu na Socijalnom.
Bajram u Bosni i Hercegovini skoro da ne može proći bez baklave, a ako niste imali vremena spremiti tradicionalnu verziju, možete napraviti brzu verziju bez kora.
Ukoliko volite baklave i druge zalivene kolače, ali niste najspretniji u rezanju jufke, onda je recept za lažnu baklavu idealan za vas.
Baklava je simbol Bajrama pa bi bilo nezamislivo da se ova tradicionalna slastica ne nađe na trpezi narednih dana.
Baklava, omiljeni desert porijeklom s Bliskog istoka, oduševljava svojim slojevima lisnatog tijesta, orašastih plodova i slatkog sirupa.
Postoji više verzija baklava, a jedan od njih je i ova neobična takozvana bonbon baklava. Turski prijevod ove baklave je dagnja, a možete je pronaći i pod nazivom smokvica.
Warbat bil Ashta je pecivo punjeno kremom i preliveno agdom te mljevenim pistacijama, a recept za njegovu pripremu pronašli smo na Instagram profilu bh. food blogerice Belme Halilović.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se na Baščaršijskom trgu družila sa građanima sa kojima je podijelila radost Ramazanskog bajrama.
Ususret jednom od najvećih muslimanskih blagdana domaćice spremaju posebnu trpezu. Neizostavni dio bajramske sofre su tradicionalna bosanska jela, a naročito slastice. Kraljica bajramskih kolača svakako je baklava.