Sa gljivama
38

Donosimo vam recept najsočnijih pohovanih palačinaka

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Palačinci su omiljena poslastica svima, no njihove slane verzije u posljednje vrijeme veoma su popularne. Mi vam donosimo recept palačinaka sa gljivama koji je odličan izbor u ovim ljetnim danima.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu palačinaka:

200 g brašna 2 jajeta 2 kašike ulja 200 ml mlijeka 200 ml vode

Fil:

500 gr šampinjona glavica luka

čehno bijelog luka origano 500 ml vrhnje za kuhanje

Za pohovanje:

2 jaja malo brašna

Način pripreme:

Tijesto za palačinke umutite i ispecite šest malo debljih palačinaka.

U tavi na zagrijanom ulju propržite luk, potpom dodajte gljive. Posolite i dodajte bijeli luk. Potom propržite još malo. Zalijete vrhnjem za kuhanje i držite na vatri dok ne provri.

Palačinke filujte gljivama. Urolajte ih, a potom pohujte. Kada su palačinke gotove služite ih s pavlakom i sezonskom salatom. Prijatno!