Potreban vam je kalup dimenzija 22x22 centimetra, a od sastojaka: 500 g mascarpone sira ili bilo koji krem sir da nije slan, 400 ml slatke pavlake, 160 g crnog eurokrema, 160 g bijelog eurokrema, 360 g petit keksa i čokoladne mrvice.
Slatku pavlaku umutiti čvrsto. U nju dodajte krem sir i ponovo izmiksajte da se masa sjedini. Pola smjese odvojite u drugu posudu. U jednu polovinu dodajte bijeli eurokrem, a u drugu dodajte bijeli i sjedinite sa žicom.
U kalup poredajte red petit keksa koji umačete u vodu, mlijeko ili sok. Potom stavljate pola bijele smjese, pa opet red keksa, zatim pola crne smjese i ponovite. Nakon što nanesete zadnji sloj crne smjese pospite čokoladnim mrvicama i stavite na hlađenje sat vremena u zamrzivaču ako vam se žuri ili da prenoći frižideru.
Prijatno.