Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:
100 ml maslinovog ulja 40 gr maslaca 50 gr crvenog luka 600 gr telećeg mesa bez kostiju 200 gr svježeg paradajza 100 gr svježe paprike 1 veća mrkva 3 čehna bijelog luka 200 gr šampinjona lovorov list
1 kašika vegete 1 kašičica crvene paprike 2 kašičice soli 1 kašičica bibera
Način pripreme:
Zagrijte maslinovo ulje i maslac, potom dodajte isjeckani luk i teleće meso. Propržite. Dodajte na kockice isjeckan svježi paradajz i mrkvu. U smjesu dodajte i papriku. Potom dodajte tri čehna bijelog luka i sve promiješajte.
Zatim isjeckane šampinjone dodajte u šerpu i promiješajte. Dodajte lovorov list. Začinite vegetom, crvenom paprikom, solju i biberom, promiješajte i dodajte vodu. Na kraju dodajte i malo svježeg peršuna te ostavite da se kuha na laganoj vatri.
Po želji hadžijski ćevap možete i zapeći. Kada je sve gotovo u papir za pečenje ili aluminijsku foliju kutlačom stavite pripremljeni hadžijski ćevap i zavežite kanapom. Tako upakiran ćevap stavite u tepsiju u koju ste prethodno ulili jednu šolju vode. Stavite nekih 20-30 minuta da se zapeče u rerni.
Servirajte s kuhanim krompirom i somunom.