Idealna poslastica u zimskim danima: Savršen duet čokolade i bundeve u čaši
Za pripremu ovog kolača bit će vam potrebno dvadesetak minuta.
Sastojci koji su potrebni za pripremu biskvita su:
200 grama putera 200 grama čokolade za kuhanje 120 grama mliječne čokolade 5 jaja 100 grama šećera Kašika brašna
Fil:
Kutija Dolcela desertne kreme s bundevom 400 ml mlijeka
Način pripreme:
Na pari istopite maslaci i obje vrste čokolade. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu teksturu. Potom joj dodajte kašiku brašna i pomiješate. Potom sjedinite dvije smjese.
Izlijte u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 12-15 minuta.
Kada se bikvit ispeče ostavite ga da se ogladi. Uz pomoć kalupa napravite šest krugova.
Fil pripremite na sljedeći način. U 400 ml hladnog mlijeka dodjate desertnu kremu od bundeve, promiješate, a potom mikserom mutite tri-četiri minute. Kremu stavite u vrećicu za filovanje.
U malo širu čašu stavite fil pa biskvit i to ponovite još dva puta. Fil vam treba biti na vrhu.