Slatki recept
8

Ideja za doručak: Bezglutenske palačinke sa ribizlama

A. P.
Foto: Samija Kujraković
Foto: Samija Kujraković
Klub ljubitelja palačinaka objavio je recept za bezglutenske palačinke sa ribizlama, savršen ljetni obrok.

Sastojci:

Bezglutensko brašno 300 g Ribizla 200 g Džem or brusnice i jabuke 300 g Jaja 2 kom Maslinovo ulje 1 dl Sol ½ kašikice Šećer 1 kašikica Mlijeko 3 dl Prašak za pecivo 1 kašikica

Priprema:

U dubljoj posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer i sol. Doliti vodu pa dodavati bezglutensko brašno u koje je pomiješano sa praškom za pecivo. Sve umutiti do željene gustoće mase.

Palačinke peći na klasičan načn i servirati sa svježim džemom od brusnice i jabuke, svježim ribizlama, dekorisati začinskim biljem.